Γ. Κατρούγκαλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Να μην διανοηθούν οι Τούρκοι να πλησιάσουν την Κρήτη

«Πρέπει να ήμαστε σε εγρήγορση» τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με φόντο την προκλητικότητα της Τουρκίας και την συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να κινηθούν, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη, νοτίως της Κρήτης για έρευνες, ο κ. Κατρούγκαλος ήταν κατηγορηματικός σημειώνοντας πως το μήνυμα από την ελληνική πλευρά πρέπει να είναι αποφασιστικό ότι «ούτε να διανοηθείτε, ούτε να διανοηθείτε». «Αυτό» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος « πρέπει να είναι σταθερό».

Σε ότι αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και το ρόλο της Τουρκίας σε αυτόν, ο κ. Κατρούγκαλος παρέπεμψε σε μία δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ότι «ο East Med  δεν προϋποθέτει κίνηση αποκλεισμού οποισδήποτε πλευράς».

«Εφόσον σέβεται το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας η Τουρκία, δεν μπορεί να αποκλειστεί από καμία ενεργειακή εξίσωση. Αντίθετα η ίδια αυτοαποκλείεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή τους με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για αποτυχημένη συνάντηση.

«Περιμέναμε μία στήριξη για τον East med και ιδίως στο σχήμα τρία συν ένα, τη συμμετοχή των Αμερικανών στα ενεργειακά δρώμενα στη Μεσόγειο και μία διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που η Τουρκία προβεί σε παράνομες προκλητικές ενέργειες, η Αμερική θα είναι μαζί μας» ανέφερε.

Ο κ. Κατρούγκαλος με φόντο τη δολοφονία Σουλεϊμανί, κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στη διάρκεια ομιλίας του στις ΗΠΑ στο Atlantic Council στήριξε την απόφαση Τραμπ αλλά στην απομαγνητοφώνηση των λεγομένων του ενώ αποτυπώνονται όλα τα υπόλοιπα, η φράση αυτή έχει παραληφθεί.

https://www.thessnews.gr

loading...