Η Ελλάς να στείλη τους δικούς της τζιχαντιστές στη Λιβύη!

του Δρος. Δημήτρη Ρομποτή*

Εχω γράψει και ξαναγράψει, έχουνε μαλλιάσει …τα χέρια μου, για την ανάγκη η Ελλάς να αποκτήση ενεργητική (proactive) εξωτερική πολιτική αντί της συνηθισμένης αντιδραστικής (reactive), κατόπιν εορτής δηλαδή. Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήση ότι διαθέτει πραγματικά υπερόπλα που έτσι και τα χρησιμοποιήσει δεν θα μπορή κανείς να τα βάλη μαζί της. Και δεν είναι μόνο η μαλακία, για την οποία έχω εκτενώς αναφερθεί σε προηγούμενο σημείωμα, που καθιστά την Ελλάδα υπερδύναμη. Ούτε η “χρυσή εφεδρεία” Κωστάκη Καραμανλή που έτσι και αξιοποιηθεί η χώρα μας θα υπερχισχύση σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια – εκεί άλλωστε θα γίνονται οι πόλεμοι του μέλλοντος, επί χάρτου είναι ήδη ντεμοντέ, όπως και οι εφημερίδες. Τα υπερόπλα της Ελλάδος είναι πολλά και μπροστά στα μάτια μας, τόσο που δεν τα βλέπουμε πλέον επειδή τα έχουμε συνειθήσει, τα θεωρούμε φυσιολογικό μέρος του δημορίου ντεκόρ. Οχι, δεν αναφέρομαι στον Προκόπη Παυλόπουλο, αν και είναι σχετικός εν προκειμένω. Εχουμε και λέμε λοιπόν, στέλνει τζιχαντστές η Τουρκία στη Λιβύη για να ενισχύση τον Σάρατζ; Η Ελλάς έπρεπε αμέσως να είχε στείλει τους δικούς της τζιχαντιστές, τους μπαχαλάκηδες που κάθε τόσο καίνε και καταστρέφουν την Αθήνα! Ιδού πεδίον …λόξης λαμπρόν! Στη Λιβύη επίσης θα είχαν το ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν και με την υποστήριξη μάλιστα του Στρατάρχου Χαφτάρ όπως και στην Αθήνα είχαν την υποστήριξη του …ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα που άλλαξαν κάπως τα πράγματα, η Λιβύη προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους και να γλυτώση η δόλια η Αθήνα μας. Αφήστε που οι Τούρκοι, τζιχαντιστές και μη, θα έβρισκαν τον δάσκαλό τους! Θα άκουγαν μπαχαλάκηδες και όπου φύγει φύγει. Είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στον …αρύρματο πόλεμο με σκοπό να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Μάρμαρα, βιτρίνες, αυτοκίνητα, αγάλματα, όλα γίνονται θρύψαλα στο διάβα τους, είναι οι σύγχρονοι Ταμερλάνοι με προοδευτικό μάλιστα πρόσημο! Στα ίδια δε, πλοία θα μπορούσαν να τσουβαλιάσουν και λαθρομενάστες τζιχαντιστές – σε εθελοντική βάση για να μην μας την πέσουν οι “υπερευαίσθητοι” ανθρωπιστές των μετόπισθεν – ώστε να αρχίση να αδειάζη σιγά σιγά ο τόπος. Αφού θέλουν τόσο πολύ να αγωνιστούν, ας πάνε εκεί που διεξάγεται ο αγώνας κι’όχι να τη βγάζουν εκ του ασφαλούς στην Ελλάδα περιμένοντας σήμα για να …βράσουν!

Βέβαια, υπάρχει μια μικρή διαφορά εν προκειμένω: στη Λιβύη δεν θα έχουν ακριβώς ελευθέρας όπως την Αθήνα, εκεί ο αγώνας διεξάγεται με πραγματικά πυρά και αντιπάλους που τυγχάνει να είναι εξίσουν αν όχι πλέον ανισόρροποι. Θα μάθουν όμως, ως άτακτο αγωνιστικό σώμα διαθέτουν την απαραίτητη προσαρμοστικότητα και είμαι σίγουρος ότι θα βρούν τον τρόπο να υπερισχύσουν! Από κάπου όλοι ξεκινάνε και εν συνεχεία εξελίσσονται. Κι’ο ΣΥΡΙΖΑ από μπουλούκι ξεκίνησε και έγινε κυβέρνηση επί πενταετία σχεδόν. Ποιός ξέρει, ίσως μετά τις επιχειρήσεις στη Λιβύη να γίνουν και κανονικό σώμα του Ελληνικού Στρατού, όπως οι Εύζωνες. Και εδώ που τα λέμε καλύτερα, διότι αν φτάσουν να φυλάνε το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου μπαχαλάκηδες, ποιός θα τολμήση να ζυγώση; Χώρια που θα θεωρούσαν τιμή τους να φυλάνε και τον Προκόπη αφού ήταν επί υπουργείας του που αφέθηκαν να δράσουν αχαλίνωτοι και τοιουτρόπως να καθιερωθούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού ο οποίος στα χάλια τους βλέπει τον εαυτό του, ένα εκ του ασφαλούς επαναστημένο ζωντόβολο που μπερδεύει τη δημιουργική σύγχιση με την καταστροφική μανία κατά πάντων και δια πάντων ίσως γιατί δεν του δώθηκε η ευκαιρία ή δεν θέλησε ποτέ να φτιάξη κάτι! Κάπως έτσι είναι και οι πραγματικοί τζιχαντιστές οι οποίοι έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα και έχουν ονομάσει τον εγκληματικό τους οίστρο “ιερό” για να μην αμφισβητήται από τους ίδιους πρώτα και κύρια. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Σύνοδος της Εκκλησίας μας αυτοαποκαλείται “Ιερά” ούτε και ότι κάθε Ναός επίσης ονομάζεται “Ιερός” διότι έτσι ξοφλάς με τις περιττές εξηγήσεις. Διότι στα …γρόσια και στα ιερά μας δεν τίθεται θέμα ή αμφισβήτηση!

Παρεσύρθην και το έριξα πάλι στην ψυχολογία, ενώ δεν είχα τέτοια πρόθεση. Τί σου είναι αυτός ο λόγος, βρε παιδί μου, από αλλού ξεκινάς, αλλού στρίβεις κι’αλλού καταλήγεις, αν καταλήξης και κάπου και δεν χαθείς στον λαβύρινθο αφού τώρα με τα GPS ποιός τη χέζει την Αριάδνη και τον μίτο της! Το πρόβλημα όμως είναι ότι στους στενούς τοίχους του λαβυρίνθου καμμιά φορά δεν έχει σήμα, οπότε περιστρέφεσαι εντός εκτός και επί τα αυτά στην απέλπιδα προσπάθεια να σε αγγίξη λίγο Γουάι Φάι μήπως και βρης μπούσουλα. Τελικά είσαι τυχερός αν καταλήξης εκεί που ξεκίνησες, διότι υπάρχουν και χειρότερα, όπως το …ΚΙΝΑΛ!

(Εάν δεν επιθυμήτε να λαμβάνετε το …πόνημά μου, παρακαλώ ενημερώστε με και θα σας αφαιρέσω από τη λίστα.)

*Ο Δρ. Δημήτρης Ρομποτής ήταν δημοσιογράφος, έγινε εκδότης και τώρα δηλώνει πολιτικός μηχανικός/οδοντίατρος με ειδίκευση στις …γέφυρες και έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι δε τελειόφοιτος Διδακτορικού, αλλά δεν έχει λάβει πτυχίο για οικονομικούς λόγους, από τη Μεγάλη του Γένους …Χολή!

ΥΓ: 1) Δημοσιογραφία είναι να λες τα …ονόματα με τα πράγματά τους!

2) Δεκαετίες πριν το Νταβός στην Ελλάδα μας που πάντα πρωτοπορεί, υπήρξε Στρατηγός Ντάβος!

3) Ελευθερία γνώμης προϋποθέτει και ελευθερία γνώσης…

4) Νυν υπέρ πάντων, ο … ναυαγών!

5) Κοίτα που ο Κορωναίος Ιός μας βγήκε …Κινέζος! Θα περίμενε κανείς να είναι κάποιος πρίγκηψ!

loading...