Σκληρές αερομαχίες μεταξύ Λήμνου και Λέσβου – Έλληνες πιλότοι: «Δεν πέρασαν καλά οι Τούρκοι» – Τακτικό πλεονέκτημα για την ΠΑ

Η Τουρκία αντιδρά με οργή στην διεθνή απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω των πράξεών της αλλά και της επιτυχίας της ελληνικής διπλωματίας, ειδικά με τον αγωγό East Med, αλλά και γενικώς στη διεθνή διπλωματική σκηνή.

Η Τουρκική αεροπορία έστειλε 8 μαχητικά της στο FIR Αθηνών, παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας σε 12 περιπτώσεις, γεγονός που σταδιακά οδηγεί σε περαιτέρω κλιμάκωση στο Αιγαίο.

Επί μισή ώρα από τις 14:00 μέχρι τις 14:30 ελληνικά και τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν τρεις φορές. Το πρωτο τουρκικό ζεύγος μαχητικών βρήκε απέναντί της ελληνικά Μιράζ 2000 με έλληνες χειριστές να μεταφέρουν στο news.gr πως οι τουρκοι χειριστές «δεν πέρασαν καλά».

Τα επόμενα δύο τουρκικά ζευγάρια φρήκαν απέναντί τους ελληνικά F-16 με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, δηλαδή οι ελληνες πιλότοι πήραν το τακτικό πλεονέκτημα. Οι εμπλοκές έγιναν όλες στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

loading...