Έρχεται «θερμό» επεισόδιο; – Ν.Τραμπ: «Τι θα συμβεί αν χάσετε από την Τουρκία;» – Κ.Μητσοτάκης: «Δεν θα χάσουμε»

Το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία συζήτησαν οι Κ.Μητσοτάκης-Ν.Τραμπ με τον Αμερικανό πρόεδρο να θέτει το ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα «αν χάσει» και τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντάει «πως δεν θα χάσουμε».

O διάλογος που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εστία και έγινε μετά τις κοινές δηλώσεις των δυο ανδρών στο Οβάλ Γραφείο.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε, όπως αναφέρει η Εστία, στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μίλησε για «θερμό επεισόδιο» αλλά, όπως σημειώνει η Εστία, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε» του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

loading...