Το «χοιρινό κρέας» που θα τρώνε ακόμα και οι μουσουλμάνοι – Η παγκόσμια κοινωνία αναδύεται (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η χορτοφαγία είναι το μέλλον”, το μήνυμα γίνεται όλο και περισσότερο οικείο. Ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, όπου η κατανάλωση κρέατος εμφανίζει σημάδια υποχώρησης εν μέσω ανησυχητικών μηνυμάτων για την υγεία και το περιβάλλον. Είναι κάτι που έχει τεράστιες συνέπειες για τον πλανήτη και την κτηνοτροφική αγορά, που εκτιμάται ότι ξεπερνά σε συνολική αξία τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια».

Έτσι ξεκινά άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Το τέλος της κρεοφαγίας;».

Καθώς κυλούν οι μέρες, βλέπουμε πως όλο και περισσότερες «φωνές» υψώνονται κατά της κατανάλωσης κρέατος και κατ’ επέκταση κατά της ίδια της κτηνοτροφίας, ιστορικού κλάδου της Ελληνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας.

Πολυεθνικές εταιρείες θα αναλάβουν την δημιουργία χορτοφαγικού κρέατος ή κρέατος εργαστηρίου, προκειμένου να «μην υποφέρουν τα ζώα, να ωθεί το περιβάλλον κτλ. κτλ. κτλ.). Έτσι όμως ο έλεγχος της τροφής θα γίνεται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία θα τροφοδοτούν τα σουπερμάρκετ με τεχνητά τρόφιμα και άρα η σίτιση των πολιτών θα εξαρτάται από αυτά.

Οι δημιουργοί τεχνητού κρέατος προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, καθώς οι παραγωγοί του μπιφτεκιού εργαστηρίου (Impossible Burger) ανακοίνωσαν την δημιουργία δύο προϊόντων εργαστηρίου, που θα υποκαταστήσουν το χοιρινό κρέας. Θεωρούν πως η γεύση του θα είναι αυθεντική, ικανοποιώντας τους λάτρεις του χοιρινού κρέατος ανά τον κόσμο.

Λέτε να πείσουν και τους μουσουλμάνους να το τρώνε; Δεν αποκλείεται, αφού θα βασίζεται σε φυτά! Η παγκόσμια κοινωνία θα τρώει τα ίδια και θα «προσκυνά» την «Μητέρα Φύση»

Πρόκειται για ένα φυτικής προέλευσης υποκατάστατο του χοιρινού κρέατος που λανσαρίστηκε στη CES 2020 στο Λας Βέγκας από μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του «εναλλακτικού κρέατος».

Όπως αναφέρει το BBC και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Impossible Foods, η εταιρεία πίσω από το «Impossible Burger» λέει πως με το νέο της «vegetarian friendly» γεύμα, επιδιώκει να προσεγγίσει ένα διεθνές κοινό που αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης.

Το χοιρινό είναι αυτή τη στιγμή το κρέας με την ευρύτερη κατανάλωση στον κόσμο. Η εταιρεία ελπίζει να μπορέσει χάρη στο συγκεκριμένο προϊόν να εισέλθει δυναμικά!

Το πρώτο προϊόν (λουκάνικο) που θα έχει το συγκεκριμένο «κρέας» – Impossible Sausage- θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα σε 67 εστιατόρια Burger King στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός πιάτου ονόματι Croissan’wich.

Η Impossible Foods προσφέρει επίσης και ένα υποκατάστατο χοιρινού κιμά που, σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος παραδοσιακών συνταγών.

Καλή σας όρεξη!

https://www.el.gr/

loading...