Αναποτελεσματική η θεατρική παράσταση της Μέρκελ…

Ήταν γνωστό, πως με πρωτοβουλία της Γερμανίας θα πραγματοποιούταν η μεγάλη διάσκεψη προχτές Κυριακή στο Βερολίνο, που ως στόχο είχε την επίτευξη εκεχειρίας και δέσμευσης των δυο εμπλεκομένων μερών για την παύση του εμφύλιου στη Λιβύη.

Ωστόσο, με απρεπέστατο, αγενέστατο τρόπο μέχρι του σημείου της δημιουργίας διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε την Ελλάδα από την εν λόγω διάσκεψη.

Και με περίσσια θρασύτητα το γερμανικό ΥΠΕΞ, μπροστά στην χαλαρή ελληνική αντίδραση, μας “αποκάλυψε” ότι δεν κάλεσε η Γερμανία την Ελλάδα γιατί ουσιαστικά τα θέματα που θα συζητούσαν εκεί δεν την αφορούσαν, αφού δεν έχει κανένα λόγο (η Ελλάς) στην κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Για την Γερμανία όμως έχουν λόγο το Κονγκό, η Αλγερία κ.α. χώρες.

Ναι, από τη στιγμή που η Γερμανία σε αυτήν την διάσκεψη κάλεσε τις ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Δημοκρατία του Κονγκό, Ιταλία, Αίγυπτο, Αλγερία, Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία), Αφρικανική Ένωση και Αραβικό Σύνδεσμο.

Ενώ η Ελλάς που πλήττεται σφόδρα από τους τσαμπουκάδες του Τούρκου Σουλτάνου με το ψευτό-κυβερνήτη του ούτε 20% της κυριαρχίας στην Αφρικανική χώρα Φαγέζ αλ Σαράζ, δεν έχει λόγο.

Αλλά είναι πασιφανέστατο το σχέδιο της Γερμανίας εδώ και πολλά χρόνια. Πρωταγωνίστησε στην έλευση των Μνημονίων στη χώρα μας, όπως και της έλευσης χιλιάδων παράνομων μεταναστών με την υψηλή χορηγία του Ρ. Τ. Ερντογάν. Απώτερος σκοπός της η αρπαγή του τεράστιου ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Όπως και της Λιβύης, η αρπαγή των τεράστιων αποθεμάτων πετρελαίου. Όταν τα οικονομικά της συμφέροντα (της Γερμανίας), αλλά και των ΗΠΑ είναι τεράστια στην ευρύτερη γειτονιά μας. Αφού έχουν συνάψει επικερδείς για τα συμφέροντά τους συμφωνίες με τον Φαγέζ αλ Σαράζ, και οι οποίες κινδυνεύουν από την επικράτηση στη Λιβύη του Χαλίφα Χάφταρ και του Εθνικού Λιβυκού Στρατού!

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν αυτή η διάσκεψη, η οποία κατά την κ. Μέρκελ είχε διαβούλευση διπλωματική και όχι στρατιωτική. Που μας είπε, πως συμφωνήθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση, αφού αυτή θα επιδείνωνε περαιτέρω την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη. Γιατί την έπιασε ο πόνος για τη Λιβύη!

Ωστόσο, φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη. Έτσι από τη στιγμή που όλοι οι συμμετέχοντες της διάσκεψης γνωρίζουν ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ένας απρόβλεπτος άνθρωπος και από τη στιγμή που επίσης γνωρίζουν ότι θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία, φρόντισαν να προχωρήσουν σε εμπάργκο όπλων, μέτρο που πλήττει την Τουρκία. Ενδεχομένως λοιπόν, αυτός να ήταν και ο λόγος της άμεσης αποχώρησης του Ερντογάν, αμέσως μετά το πέρας της διάσκεψης.

Κατά τα άλλα θα συγκροτηθούν μέσα στον Φεβρουάριο αρμόδιες επιτροπές για να παρακολουθούν τα αποφασισμένα της διασκέψεως.

Παράλληλα το αμέσως επόμενο διάστημα το λιβυκό ζήτημα θα μεταφερθεί στη Γενεύη, με πρωτοβουλία του Γ. Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες! Αυτού του Οργανισμού δηλαδή, που επί δεκαετίες τα ψηφίσματά του για την παράνομη κατοχή της Β. Κύπρου από τους Τούρκους και τον εποικισμό της από Τούρκους από τα βάθη της Ασίας, που τους ονόμασαν Τουρκοκύπριους, ο Ρ. Τ. Ερντογάν τα πετάει στον κάλαθο των αχρήστων!

Βέβαια, για να μας χρυσώσει το χάπι ο Γερμανός ΥΠΕΞ, είπε πως στην επόμενη διάσκεψη θα κληθούν να συμμετέχουν και κράτη που δεν συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου!

Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι δεν πρέπει να είναι τόσο προσδεμένη στο άρμα της Γερμανίας; Θα καταλάβει ότι πρέπει να επαναστατήσει και να χαράξει εθνική πολιτική, αποτινάσσοντας τα υποζύγια πού μας οδηγούν στην απώλεια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;;

Ειρηνοποιός (;;;) στη Λιβύη ο Ερντογάν…

Την παρακάτω είδηση την άντλησα από το philenews.com:

«Την ενόχλησή του για την επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος, επιστρέφοντας από το Βερολίνο όπου και συμμετείχε την Κυριακή στη διάσκεψη για τη Λιβύη, δήλωσε ότι η τουρκική παρουσία στην αφρικανική χώρα έχει αυξήσει τις ελπίδες για ειρήνη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, στην Ελλάδα, μιλώντας για κίνηση – πρόκλησης από την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέναντι στην Τουρκία.

“Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τον κάλεσε μόνο για να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης (σ.σ. στη διάσκεψη του Βερολίνου) μου είπε: Ο Μητσοτάκης θέλει να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ σας, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε: “Αναρωτήθηκα: Θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να το διορθώσει και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του”»!

Θα σας έλεγα λοιπόν, διαβάζοντας τα παραπάνω, ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο Ερντογάν. Ο μεγαλύτερος ταραξίας της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής μας λέγει πως επιζητά την ειρήνη στη Λιβύη, όταν αποστέλλει εκεί λεφούσια από δολοφόνους τζιχαντιστές!

Αλλά τα όσα είπε, περί ενόχλησής του δηλαδή από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Χάφταρ, είναι ένα καλό μήνυμα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Μήνυμα, πως όταν ασκείς εθνική πολιτική κερδίζεις μόνο και δεν χάνεις. Και η προσέγγιση της ελληνικής πλευράς προς τον φιλέλληνα Χαλίφα Χάφταρ, είναι μια πατριωτική προσέγγιση!!

Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο;

Στο ίδιο ειδησεογραφικό πόρταλ (philenews.com) διάβασα μια ακόμη είδηση, που αν κατ΄ ελάχιστο ισχύει, τότε πρέπει ως χώρα να μας ανησυχεί ιδιαίτερα:

«Τις προεκτάσεις της ρωσοτουρκικής συμμαχίας καταγράφει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, σύμφωνα με την οποία η Μόσχα σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος (σ.σ. στην Κύπρο) με αντάλλαγμα την τουρκική υποστήριξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής εσωτερικής ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, ο οποίος αναφέρει πως η Ρωσία θέλει να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της συριακής θαλάσσιας περιοχής κι αυτό προϋποθέτει συνεργασία με την Τουρκία, όσο και με το κατοχικό καθεστώς, τη λεγόμενη ΤΔΒΚ (σ.σ. Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου)!

Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τον Αταμπάι, η συμφωνία προϋποθέτει και αναγνώριση της Αμπχαζίας (de gure αυτόνομη δημοκρατία, de facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αναγνωρισμένη από τη Ρωσία και λίγες ακόμη χώρες) από την Τουρκία!

Μάλιστα η εφημερίδασημειώνει, ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει στρατιωτική βάση εντός των κατεχομένων, καθώς επίσης και βάση στην Καρπασία με σκοπό την ανοικοδόμηση της Συρίας στην επόμενη περίοδο»!

Επαναλαμβάνω, αν κατ΄ ελάχιστον ισχύουν όλα όσα παραπάνω αναφέρει τουρκική εφημερίδα και τα οποία όπως ισχυρίζεται είναι ισχυρισμοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, μήπως ο Έλληνας Πρωθυπουργός – όπως και ο Κύπριος Πρόεδρος – πρέπει να καλέσουν τους πρέσβεις της Ρωσίας σε Αθήνα και Λευκωσία, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις;;

Ή θα το προσπεράσει η ελληνική πλευρά, λέγοντας ενδεχομένως πως είναι διαδώσεις, ή πως είναι απόψεις ενός τρελού;;

loading...