Ο νέος Κορυδαλλός με μίνι “Σχολή Ευελπίδων” – Σε έναν χρόνο πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες στον Ασπρόπυργο

Τα σχέδια για την κατασκευή της νέας σύγχρονης φυλακής στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σε έκταση 168 στρεμμάτων που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού προχωρούν καθώς σε τουλάχιστον έναν χρόνο θα μπουν οι μπουλντόζες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί μία μίνι “Σχολή Ευελπίδων” με τουλάχιστον πέντε – έξι δικαστικές αίθουσες και υποδομές για γραμματειακή υποστήριξη, προκειμένου εκεί να πραγματοποιούνται σημαντικές δίκες και να μην χρειάζεται η μεταγωγή επικίνδυνων κρατουμένων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει “ανοιχτή γραμμή” μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για την κατάρτιση της περιβαλλοντικής και χωροταξικής μελέτης και όλου του ρυθμιστικού σχεδίου για την ανέγερση των φυλακών, τις διόδους πρόσβασης, τα συμπληρωματικά έργα για να μην δημιουργηθούν ζητήματα ασφαλείας των κατοίκων των γύρω περιοχών. Με νομοθετική ρύθμιση η έκταση αυτή πέρασε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Μετά την ολοκλήρωση των χωροταξικών και περιβαλλοντικών μελετών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για να αναλάβει κατασκευαστική εταιρεία την ανέγερση των φυλακών, με στόχο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Στα 168 στρέμματα της παλιάς νατοϊκής βάσης αναμένεται να ανεγερθούν δύο κτίρια – πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος με δυνατότητες φιλοξενίας 600-700 ατόμων. Στον ίδιο χώρο πιθανόν να δημιουργηθούν ψυχιατρείο, νοσοκομείο φυλακών αλλά και υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Τα Νέα

loading...