ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΝΙΕΡΟ «ΠΑΡΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ» ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 9η Ιανουαρίου 2020

Εφρύαξαν και πάλι οι υβριστές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού κατά την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, επιστρατεύοντας το γνωστό καθιερωμένο όπλο τους, να υβρίζουν και να βεβηλώνουν το θεανδρικό πρόσωπό Του στις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης. Μετά την ταινία του πολυεθνικού κινηματογραφικού οργανισμού Netflix, όπου ο Χριστός παρουσιάζεται ως παθιασμένος ομοφυλόφιλος, την οποία και σχολιάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας, με τίτλο: «Αναφορά σε μια νέα χυδαία πρόκληση κατά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού», ήρθε νέα πρόκληση, αυτή τη φορά από την πόλη του Ναυπλίου, όπου κάποιο μπαρ με την ονομασία «Σκαντζόχοιρος», διοργάνωσε την παραμονή των Χριστουγέννων «χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν», «πάρτι βλασφημίας», όπως το ονόμασαν! Μάλιστα για να διαφημίσουν το ανίερο και βλάσφημο πάρτι, γέμισαν την πόλη με αφίσσες, στην οποία γελοιοποιούσαν το Χριστό. Πήραν την γνωστή εικόνα Του, η οποία βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Σινά, την αρχαιότερη και πλέον μεγαλοπρεπή παράστασή Του και πρόσθεσαν στοιχεία, παρουσιάζοντας Τον ως ομοφυλόφιλο, με σκουλαρίκια στ’ αυτιά, με ρουζ στο πρόσωπο, βαμμένα μάτια και χείλη, παραπέμποντας σε «τραβεστί» και στο κάτω μέρος της εμετικής παράτασης έγραφε τη λέξη «BLASTHEMY», δηλαδή βλασφημία κατά του εικονιζόμενου Χριστού! 
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία: «Στην αφίσσα οι διοργανωτές του πάρτι παρουσίασαν τον Ιησού Χριστό μακιγιαρισμένο με σκουλαρίκια – Τι έγραψαν στα social media: αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ναύπλιο αφίσσα που προσκαλούσε τον κόσμο σε πάρτι ‘βλασφημίας’ για την παραμονή των Χριστουγέννων. Η αφίσσα που επέλεξαν οι διοργανωτές του πάρτι σε μπαρ του Ναυπλίου δείχνει τον Χριστό μακιγιαρισμένο με σκουλαρίκια ενώ στο κείμενο που συνόδευε την εκδήλωση στα social media αναφέρονταν τα εξής: ‘Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε’. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον εφημέριο του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου και τους διοργανωτές» (https://www.protothema. gr/ greece/article/958932/salos-sto-nauplio-gia-to-parti-vlasfimias-tin-paramoni-ton hristougennon/).
Φαίνεται πως η αντίδραση του πιστού λαού της πόλεως θορύβησε τους ασεβείς ιδιοκτήτες του μπαρ και τους διοργανωτές του βλάσφημου πάρτι και απέσυραν από τους δρόμους την εμετική αφίσσα, επικαλούμενοι «απειλές για τη ζωή τους», δηλώνοντας με μπόλικη αναίδεια πως «οι καλοί χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα»! Πληροφορίες λένε πως το μπαρ αυτό είναι στέκι των ΛΟΑΤΚΙ, γι’ αυτό και κακοποίησαν την ιερή εικόνα, μεταμφιέζοντας το Χριστό ως ομοφυλόφιλο. Επίσης και το κάλεσμα στο «πάρτι της βλασφημίας» έχει «χρώμα» ομοφυλοφιλικό, παρουσιάζοντας τον Κύριο ως τον «άνθρωπο», που «έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους», προφανώς θέλοντας να Τον παρουσιάσουν ως αποδέκτη του πάθους της ομοφυλοφιλίας!     
Εις ό,τι αφορά την σχέση του Χριστού με το πάθος της ομοφυλοφιλίας έχουμε αναφερθεί στην προμνημονευθείσα ανακοίνωσή μας στην οποία αποδεικνύουμε περίτρανα ότι ο Χριστός, ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος, ευλόγησε και καταξίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον ευλογημένο γάμο, την θεόσδοτη ένωση ανδρός και γυναικός, για την ψυχοσωματική τους ενότητα και ολοκλήρωση και την συνδημιουργία μετά του Θεού παιδιών. Γι’ αυτό και δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή την πτυχή. Θα σχολιάσουμε όμως την γενικότερη τάση του σύγχρονου αποστατημένου κόσμου να ισοπεδώνει προαιώνιες αξίες και ιδανικά προς χάριν της ικανοποιήσεως των παθών του.     
Δυστυχώς στις τραγικές ημέρες μας ως ύψιστο κριτήριο καταξιώσεως του συγχρόνου ανθρώπου θεωρείται όχι μόνον η απόκτηση υλικών αγαθών, αλλά και η ικανοποίηση των παθών του. Και το χειρότερο: η βεβήλωση κάθε ιερού και οσίου της πίστεώς μας. Στο στόχαστρο του κάθε βέβηλου και υβριστή βρίσκεται ο Θεάνθρωπος και Λυτρωτής μας Χριστός, το μοναδικό και αιώνιο πρότυπο του τελείου ανθρώπου,. Αυτός είναι ο ολοκάθαρος καθρέπτης, στον οποίο αντικατοπτρίζονται και φανερώνονται όλες οι ανθρώπινες διαστροφές, τα κατάλοιπα της αμαρτίας και του πνευματικού θανάτου. Όλα αυτά τα τραγικά φαινόμενα που κάθε λίγο βγαίνουν στο φως της δημοσιότητος, επαληθεύουν και επιβεβαιώνουν τον προφητικό λόγο του Κυρίου μας «αύτη δε εστιν η κρίσις, ότι το φως ελήλυθεν εις τον κόσμον, και ηγάπησαν οι άνθρωποι μάλλον το σκότος ή το φως· ην γαρ πονηρά αυτών τα έργα. πας γαρ ο φαύλα πράσσων μισεί το φως και ουκ έρχεται προς το φως, ίνα μη ελεγχθή τα έργα αυτού· ο δε ποιών την αλήθειαν έρχεται προς το φως, ίνα φανερωθή αυτού τα έργα, ότι εν Θεώ εστιν ειργασμένα» (Ιωάν.3,19-21).
Ο Χριστός είναι ο μεγάλος «ενοχλητικός» των αμετανόητων ανθρώπων και γι’ αυτό είναι ο μεγάλος μισητός τους. Δεν αντέχουν τον δριμύτατο έλεγχό Του και γι’ αυτό θέλουν να τον εξαφανίσουν. Μυριάδες εχθροί του εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια επιχείρησαν να Τον σβήσουν από τη μνήμη της ιστορίας, αλλά χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα. Βλέποντας ότι δεν μπορούν να Τον εξαφανίσουν, σκέφτηκαν να Τον μειώσουν, να Τον απογυμνώσουν από τη θεϊκή Του υπόσταση και να Τον υποβιβάσουν στην δική τους κατάντια. Αιχμάλωτοι στο φοβερό αυτό πάθος, θέλουν να Τον κάμουν σαν τον εαυτό τους!
Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος του βλάσφημου πάρτι του Ναυπλίου. Οι αξιολύπητοι αυτοί άνθρωποι καλύφτηκαν κάτω από την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, η οποία αποποινικοποίησε το αδίκημα της κακόβουλης βλασφημίας. Τώρα δυστυχώς έχει τη δυνατότητα ο κάθε ασεβής να προσβάλει, να βεβηλώνει και να βλασφημεί την πίστη του καθενός, χωρίς καμιά νομική συνέπεια. Μόνο που τέτοιου είδους ενέργειες γίνονται αποκλειστικά εις βάρος της χριστιανικής μας πίστεως, διότι αυτή τις ανέχεται και δεν ανταποδίδει τα ίσα. Θα τολμούσαν άραγε οι τραγικοί και αξιολύπητοι αυτοί διοργανωτές να κάμουν το ίδιο και για τον Μωάμεθ; Σίγουρα όχι! Διότι αν τολμήσουν, ξέρουν πολύ καλά τις συνέπειες.
Κλείνοντας, θα θέλαμε για πολλοστή φορά να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα της δήθεν «πολιτισμένης» κοινωνίας μας. Δεν ανησυχούμε για τις όποιες βλασφημίες και βεβηλώσεις κατά του θεανδρικού προσώπου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, διότι πρώτος Εκείνος δέχτηκε για χάρη της δικής μας σωτηρίας να ταπεινώσει τον εαυτό Του, να απεκδυθεί τη θεία Του δόξα και να γίνει άνθρωπος και μάλιστα να υποστεί εξευτελισμούς από τα πλάσματά Του. Άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς, που θα Τον υπερασπιστούμε. Ανησυχούμε για την ολοένα αυξανόμενη βαρβαρότητα της κοινωνίας μας, η οποία τείνει να ξεθεμελιώσει κάθε ιερό και όσιο της πίστεώς μας, θυσιάζοντάς τα στο βωμό της ικανοποιήσεως των ανθρωπίνων παθών. Ανησυχούμε, διότι τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα αποσύρουν την Χάρη και την προστασία του Θεού από το έθνος μας, το οποίο οδηγείται νομοτελειακά σε εθνικές ταπεινώσεις και συμφορές. Όσον αφορά τους αξιολύπητους εμπνευστές του ανίερου «πάρτι της βλασφημίας», τους παραδίδουμε στην κρίση του Θεού και του πιστού λαού του Ναυπλίου, ο οποίος μπορεί να επιλέξει άλλους τόπους διασκέδασης, από το ανίερο μπαρ τους. Ίσως αυτό να αποτελέσει αφορμή μετάνοιάς τους! 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

loading...