Εορτή των Θεοφανείων στη Μασσαλία 2020.

Στην Μασσαλία, τη αρχαία Ελληνική πόλη που ιδρύθηκε το 600 π.Χ από τους Φωκαείς της Μ.Ασίας στην οποία ζούν και εργάζονται πάρα πολλοί Έλληνες ομογενείς ερτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια.

Με πρωτοβουλία του Ιερατικού Προϊσταμένου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μασσαλίας, Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριου Πλουμή , καθιερώθηκε και φέτος η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στο Vieux Port (παλιό λιμάνι ) και τελέσθηκε από τον Σεβ.Μητροπολίτη Γαλλίας κ.κ Εμμανουήλ συμπαραστατούμενος υπό των Αρχιμανδριτών π. Δημητρίου , π. Σεβαστιανού και του Διακόνου Χρυσόστομου
Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασσαλίας χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Γαλλίας κ.κ Εμμανουήλ και στη συνέχεια ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Μασσαλίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την Ορθόδοξη Κοινότητα Μασσαλίας και από τις γύρω περιοχές. Μετά το πέρας του Αγιασμού οι πιστοί μετέβησαν στο Δημαρχείο της Μασσαλίας όπου ο Δήμαρχος Μασσαλίας παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν της Ορθόδοξης Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας.
Κατ΄αυτήν ομίλησαν ο αντιπρόσωπος του δημάρχου Μασσαλίας κ. Gerard Detaille και ο Σεβ.Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ Εμμανουήλ ευχαριστήσας το Δήμο για την συμπαράσταση στο έργο της Ορθόδοξης Κοινότητας, εξάρας παράλληλα τη προσφορά των Ελλήνων στη πόλη της Μασσαλίας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους τολμηρούς
κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του παλιού λιμανιού Μασσαλίας για να κρατήσουν ζωντανές τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγχαρητήρια και του χρόνου

loading...