ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Πρωτοχρονιά 2002 η Ελλάδα αποχαιρετά τη Δραχμή και υποδέχεται το Ευρώ με…..θριαμβολογιες!

Δημήτρης Κυπριώτης

Μαύρη Πρωτοχρονιά το έτος 2002 για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά τότε όλοι έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που γνώριζαν τι θα πει ξένο ενιαίο νόμισμα για χώρες χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς βιομηχανία και χρεωμένες κλπ, όμως ποιος τους άκουγε;

Και πως ο απλός πολίτης και όχι μόνο να καταλαβαίνει το τι θα παιχτεί στο άμεσο μέλλον, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Σημίτης ήταν τότε με υπουργό Οικονομίας το  Γιάννο Παπαντωνίου, με διαχειριστή των διαπραγματεύσεων για την τιμή ισοτιμίας δραχμής- ευρώ τον Γ. Στουρνάρα και με μια αξιωματική αντιπολίτευση, δεξιά τη λέγανε σε αντιστοιχία με τους εκσυγχρονιστές  του Σοσιαλισμού, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά και το υπόλοιπο κοινοβούλιο σε χαμηλές πτήσεις βαρηκοΐας και τύφλωσης στην καλλίτερη των περιπτώσεων , μίλαγαν για την εκτόξευση της Ελλάδας και των Ελλήνων, μιλούσαν για φτηνά δάνεια, που έταζαν τα πάντα, που παρότρυναν στο τζόγο του χρηματιστηρίου, αλλά και για τόσα άλλα!

Σήμερα όμως, για μια ακόμη φορά, γίνεται το ίδιο λάθος από τους πολίτες, αφού στηρίζουν πάλι έναν δικομματισμό που τους τάζει κάτι διαφορετικό, αφού προηγουμένως με λοβοτομή τον έχουν κάνει  να έχει ξεχάσει το τι έγινε από το 2002 μέχρι και σήμερα που μιλάμε και για το ποιοί έφταιξαν για τα μνημόνια της καταστροφής και της προδοσίας και αν ποτέ πλήρωσε κανείς για όλα αυτά! Για όλους αυτούς που είχαν τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας, που εκτόξευσαν πράγματι την Ελλάδα και τους Έλληνες, ανάποδα όμως προς την ΑΒΥΣΟ!

Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι ή οι φορείς που εκπροσωπούν, φόρεσαν ένα  άλλο πρόσωπο ως εγγυητές της ανόρθωσης της χώρας, από διαφορετικό δρόμο, αυτόν των μεγάλων επενδύσεων, αυτών τον  μέσω αγωγών, γεωτρήσεων που ΘΑ εξασφαλίσουν  ροή χρήματος και δουλειές!!  Όλα αυτά όμως σε ένα φαντασιακό περιβάλλον. Αλλά ποιος θα ζει μέχρι τότε για να ζητήσει και τα ρέστα;

Ποια θα είναι η Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον ή έστω στο βραχυπρόθεσμο, με τις απειλές πολέμου και τους εκβιασμούς που δέχεται από φίλους και εχθρούς, με το ξεπούλημα που έχει προηγηθεί όλης της δημόσιας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, αρκετών εξ αυτών ξένων κυρίως συμφερόντων, να κάνουν καθημερινή και επί 24ώρου βάσεως πλύση εγκεφάλων;

Αγαπητοί μου φίλοι, προσέξτε αυτά που γράφονται στο σημείωμα αυτό γραμμένο από καρδιάς , έστω και αν δεν τα ασπάζεστε, αλλά κάντε λίγο κόπο παραπάνω να ψάξετε και τις άλλες φωνές, που αντιτάσσονται στις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, που δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους στην ουσία και όχι σε αυτό που φαίνεται στα λόγια,  μην αφήνετε τον καλό σας εαυτό να παρασύρετε ούτε από τα εύκολα κομματικά συνθήματα, ούτε και από τα δεκάδες ψεύδη και τις υπερβολές που ακούγονται καθημερινά.

 Κρατείστε τουλάχιστον μια επιφυλακτική στάση και ας προβληματιστείτε και εσείς, όπως κάνουν σήμερα και πολλοί άλλοι, το πως μπορεί η Ελλάδα να απαλλαγεί από την κατάσταση αυτή.

Σήμερα είναι αναγκαίο να ενισχυθεί πρωτίστως η Πατριωτική Συνείδηση των Ελλήνων, να εφαρμοστεί μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με ΕΝΟΤΗΤΑ των πατριωτικών και Δημοκρατικών Δυνάμεων, όπως έγινε σε άλλους χρόνους, τότε που η Ελλάδα και οι Έλληνες στάθηκαν και πάλι μόνη και μόνοι τους και αντιμετώπισαν στα ίσα τον εχθρό και τον ΝΙΚΗΣΑΝ!

loading...