Διαλύεται ο γερμανικός στρατός- Μόνο 20 από τα 152 ελικόπτερα έτοιμα να πετάξουν-Προβλήματα και με τα Leopard

Στη Γερμανία, το πιο ισχυρό κράτος της Ευρώπης, κατέστη σαφές ότι ο στρατός αποσυντίθεται καθημερινά. Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι μόνο 20 από τα 150 γερμανικά ελικόπτερα ήταν επιλέξιμα για πτήση.

Αναφερόμενη σε μυστική στρατιωτική έκθεση, η εφημερίδα Bild αναφέρθηκε στο αρνητικό αντίκτυπο στο σχέδιο εκπαίδευσης των νέων πιλότων.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο λόγος για αυτό το υψηλό επίπεδο απροετοίμαστων είναι ότι η Airbus Helicopters Deutschland, υπεύθυνη για τη συντήρηση αυτών των ελικοπτέρων, δεν εκτελεί τα καθήκοντά της σωστά και έγκαιρα.

Η τραγική κατάσταση στην ετοιμότητα των ελικοπτέρων Kaplan έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εκπαίδευση των πιλότων, δήλωσε ο Tobias Lindner, εκπρόσωπος του Green Block στο γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag). Μια τέτοια κατάσταση δεν πρέπει να επιτρέπεται. «

Νωρίτερα, η εφημερίδα Die Welt έγραψε ότι ο γερμανικός στρατός δεν είχε έτοιμα τανκς στο πλαίσιο των «πρωτοποριακών» επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το περασμένο έτος λειτουργούσαν μόνο 9 από τα 44 τανκ Leopard-2 στην Ενιαία Ταξιαρχία του γερμανικού στρατού.

Αυτό οφειλόταν σε σημαντική έλλειψη εξαρτημάτων και υψηλό κόστος συντήρησης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

loading...