Βαρύς ο πέλεκυς του Δικαστηρίου στη δίκη της Siemens…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 μετά από διάρκεια τριών ετών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικαζόταν η πολύκροτη δίκη της Siemens, η οποία από τους επαΐοντες χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του αιώνα, και στην οποία προ ημερών είχε απαγγελθεί η ενοχή 22 κατηγορουμένων για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα, η Εισαγγελέας πρότεινε στην Έδρα βαριές ποινές κάθειρξης!

Αφού μεσολάβησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των ενόχων κατηγορουμένων, προκειμένου να προσμετρηθούν ελαφρυντικά στις υπό αναγγελία ποινές! Από τη στιγμή, που η ανώτατη ποινή θα έφτανε τα 15 χρόνια και η αναγνώριση ελαφρυντικών θα μπορούσε να έχει μικρότερες ποινές! Όμως η Εισαγγελέας με εξαίρεση δυο κατηγορούμενους δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά για τους άλλους 20!

Έτσι, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η κυρία Εισαγγελέας πρότεινε τις παρακάτω ποινές:

Στον Γερμανό πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens παγκοσμίως Χάινριχ Φον Πίρερ, 15 χρόνια! Στον επίσης Γερμανό πρώην ηγετικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, 7 χρόνια! Στον Τόμας Γκανσβιντ 14 χρόνια! Στον Ράινχαρντ Σίκατσεκ 8 χρόνια! Στους Φρανς Ρίχτερ, Βόλφανγκ Ρούντολφ και Χανς Γιάγκεμαν 7 χρόνια (όλοι τους στελέχη της Siemens)!

Επίσης στον πρώην Γενικό Διευθυντή και Δ/Σ της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκο (φυγόδικος) 15 χρόνια! Στον πρώην Οικονομικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens στην Ελλάδα (φυγόδικος) Χρήστο Καραβέλα 15 χρόνια! Στη σύζυγό του Μάρθα 13 χρόνια (εκτός από το κατ´ επάγγελμα αδίκημα και το κατά κερδοσκοπία)!

Στον αντικαταστάτη του Ηλία Γεωργίου στην ηγεσία του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens στην Ελλάδα, Πρόδρομο Μαυρίδη, επίσης 15 χρόνια! Στον αντικαταστάτη του Χρήστου Καραβέλα, Αλέξανδρο Αθανασιάδη 11 χρόνια!

Οι Γιώργος Σκαρπέλης 15 χρόνια, Νίκολαος Νίντος 11, Γεώργιος Αργυρόπουλος 15, Δημήτριος Γυφτόπουλος 13, Δημήτρης Κουβάτσος 15, Παναγιιώτης Νικάκης 13, Γεώργιος Καλδής 7, Αλέξανδρος Λέτσας 7, Φάνης Λυγινός 13, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ 14! Ο τελευταίος, αφού είχε “σπάσει” το βραχιολάκι από τον Νοέμβριο του 2018, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και δεν έχει συλληφθεί!

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 συνήλθε εκ νέου το Δικαστήριο και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση, που δεν αποκλίνει πολύ από την πρόταση της εισαγγελέως κ. Σκεπαρνιάς. Καταδικάζοντας τους ενόχους σε: Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα, Χάινριχ Φον Πίρερ, Γιώργο Σκαρπέλη και Πρόδρομο Μαυρίδη 15 χρόνια! Στους Γεώργιο Αργυρόπουλο, Δημήτρη Κουβάτσο και Κλοντ Όσβαλντ 14 χρόνια! Στους Τόμας Γκανσβιντ, Μάρθα Καραβέλα και Παναγιιώτη Νικάκη 13 χρόνια! Στους Δημήτρη Γυφτόπουλο και Φάνη Λυγινό 12 χρόνια! Στους Αλέξανδρο Αθανασιάδη και Νικόλαο Νίντο 10 χρόνια! Στους Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Φρανς Ρίχτερ, Βόλφανγκ Ρούντολφ και Χανς Γιάγκεμαν 7 χρόνια! Και τέλος, στους Γεώργιο Καλδή και Αλέξανδρο Λέτσα 6 χρόνια!

Βέβαια η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υπόκειται σε έφεση στο Πενταμελές για να γίνει τελεσίδικη και στον Άρειο Πάγο για να γίνει αμετάκλητη!

Στις 12:45 το Δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει εάν και εφ΄ όσον θα δοθεί σε κάποιους εκ των ενόχων αναστολή της ποινής ή όχι!

Επανερχόμενη η Έδρα, η Εισαγγελέας πρότεινε για τους καταδικασθέντες:

Χωρίς αναστολή της ποινής, που σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Γιώργος Σκαρπέλης, Πρόδρομος Μαυρίδης, Μάρθα Καραβέλα, Φάνης Λυγινός και Κλοντ Όσβαλντ!

Με αναστολή της ποινής, αλλά με εμφάνιση στο Α/Τ της περιοχής τους και χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, οι Χάινριχ Φον Πίρερ, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Τόμας Γκανσβιντ και Παναγιιώτης Νικάκης!

Επίσης ο Δημήτρης Γυφτόπουλος 80 χιλιάδες ευρώ εγγύηση, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης 50 χιλιάδες ευρώ εγγύηση και οι Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας 30 χιλιάδες ευρώ εγγύηση!

Οι Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Φρανς Ρίχτερ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκεμαν, χωρίς περιοριστικούς όρους!

Μετά από διακοπή μιας ώρας, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε την υλοποίηση της προτάσεως της Εισαγγελέως και οι ένοχοι των οποίων η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα οδηγούνται στη φυλακή!!

Έχετε υποχρέωση να απαντήσετε κύριε Πρόεδρε…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για να κηρύξει την έναρξη του Συνεδρίου “Δικαιοσύνη και Κοινωνία”. Στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης τον περίμενε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και του χάρισε μια γραβάτα με το λογότυπο του Δήμου!

Τον περίμενε όμως και συνεργείο από την τηλεόραση της “Βεργίνας”! Που του έθεσε το ερώτημα:

“Κύριε Πρόεδρε, μετανιώσατε που υπογράψατε τη Συμφωνία των Πρεσπών;”!

Ωστόσο, ο ΠτΔ δεν απάντησε προσπερνώντας τάχιστα το τηλεοπτικό συνεργείο!

Όταν δυο ημέρες μετά στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του χαρακτήρισε την εν λόγω Συμφωνία ως “επιζήμια” και “απαράδεκτη” (αύριο στην ΕΩ διαβάστε το άρθρο μου: Καραμανλή – Σαμαρά ή τώρα ή ποτέ)!

Άραγε αντιλαμβάνεται ο ΠτΔ τις κορυφαίες ενοχές του και δεν απάντησε;

Ή χαρακτηρίζει την συντριπτική άποψη του λαού μας στο μείζον αυτό εθνικό ζήτημα ως ακραία φωνή;

Ειλικρινά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Έχετε υποχρέωση να απαντήσετε!!

Δεν νουθετείται με τίποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τις βαρυσήμαντες ομιλίες του στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την ηχηρή πολιτική του παρέμβαση στο City του Λονδίνου, προσπάθησε να νουθετήσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον καλό δρόμο, για τις άστοχες και άφρονες θέσεις του στα εθνικά ζητήματα (Ελληνοτουρκικά, Συμφωνία των Πρεσπών και “μεταναστευτικό”)!

Το ίδιο έπραξε την Κυριακή και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας!

Όπως, ενδιάμεσα στους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, προσπάθησε να νουθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας:

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Πρέσπες. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ»!

Φαίνεται όμως, πως δυστυχώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν νουθετείται με τίποτε!

Θα πρέπει λοιπόν, αν δεν κηρύξει αμέσως ΑΟΖ με τις Κύπρο – Ισραήλ και Αίγυπτο, αν δεν κλείσει ερμητικά άμεσα τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, αν δεν καταργήσει τον αντεθνικό ρόλο των ΜΚΟ κι αν δεν δει με άλλο μάτι την βλαπτική και επιζήμια για το εθνικό συμφέρον Συμφωνία των Πρεσπών, θα πρέπει οι Καραμανλής και Σαμαράς να τον “ανατρέψουν”!

Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μουσαφίρης στη ΝΔ! Άντε να δεχτούμε πως είναι σώγαμπρος! Ποτέ όμως δεν ήταν σπλάχνο από τα σπλάχνα της δεξιάς Παράταξης! Από τη στιγμή μάλιστα που ψηφίστηκε προκειμένου να φύγει ο “κακός” Αλέξης Τσίπρας! Τι δουλειά έχουν και οι φίλοι του στη δεξιά Παράταξη, Λυμπεράκη, Μενδώνη, Μαυρωτάς, Θεοδωρικάκος και τόσοι άλλοι;

Τι δουλειά έχουν αυτοί με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεωργίου Ράλλη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Μιλτιάδη Έβερτ;;

loading...