Πτήση τρόμου από Αθήνα για Κεφαλονιά: «Nόμιζα ότι ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής μου», λέει επιβάτης

Μια πτήση που θα κρατούσε λιγότερο από μία ώρα τελικά κατέληξε σε πολύωρη ταλαιπωρία με στιγμές φόβου και πανικού στον αέρα
Στιγμές τρόμου έζησαν οι ενενήντα επιβάτες που επιβιβάστηκαν σε πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό την Κεφαλονιά.

Μια πτήση που θα κρατούσε λιγότερο από μία ώρα τελικά κατέληξε σε πολύωρη ταλαιπωρία με στιγμές φόβου και πανικού στον αέρα εξαιτίας μίας μηχανικής βλάβης του αεροσκάφους που ανάγκασε τον πιλότο να επιστρέψει και πάλι πίσω στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών.

Όλα ξεκίνησαν βράδυ Κυριακής και τελείωσαν ξημερώματα Δευτέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών η πτήση 260 της «Sky Express» απογειώθηκε με πολλές ώρες καθυστέρηση. Λίγη ώρα αφού είχε απογειωθεί το αεροπλάνο, ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες πως υπήρχε μηχανική βλάβη και έπρεπε να επιστρέψει και πάλι πίσω στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας που έπληττε την Αττική αργά χθες τη νύχτα, ο πιλότος έκανε δύο αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης χωρίς να μπορεί να προσγειώσει εκείνη τη στιγμή το αεροσκάφος με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Τελικά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα το αεροπλάνο πάτησε στη γη και οι επιβάτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια

«Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, με την απογείωση, χωρίς να έχει πάρει το τελικό ύψος που παίρνει συνήθως μια πτήση εσωτερικού, μετά από περίπου πέντε με επτά λεπτά, μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι επιστρέφουμε επειγόντως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω τεχνικής βλάβης», είπε ο Παναζιώτης Λέζος, ένας από τους επιβάτες μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

Ανάμεσα στους 90 επιβάτες της Sky Express ήταν και τρία παιδάκια, περιέγραψε ο ίδιος. «Ήταν τρία μικρά παιδιά ασυνόδευτα και τρία – τέσσερα βρέφη αλλά και άνθρωποι που είχαν προβλήματα υγείας. Τα παιδάκια έκλαιγαν, ήταν σε πανικό, είχαν χάσει το χρώμα τους».

Μάλιστα δεν έκρυψε ότι κι εκείνος, τρομοκρατήθηκε. «Εγώ νόμιζα ότι ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής μου. Πέρα από την ανακοίνωση που μας πανικόβαλε, υπήρχαν αναταράξεις φοβερές».

«Μετά από 40 λεπτά πτήσης, που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στην Κεφαλονιά γιατί τόσο διαρκεί η πτήση, κάνει ο πιλότος την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης. Εκεί ήταν που πραγματικά, επειδή εγώ καθόμουν και στο παράθυρο, έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Το αεροπλάνο ενώ είχε μπει στον άξονα του διαδρόμου για να προσγειωθεί, ήταν με τις «πάντες» και τότε αποφάσισε ο πιλότος να το σηκώσει. Και αυτό νομίζω ήταν που μας έσωσε» συνέχιζε ο επιβάτης.

Περιέγραψε μάλιστα πως όταν τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξανά στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, οι άνθρωποι της εταιρίας αντιμετωπίστηκαν από υπαλλήλους της εταιρίας με αλαζονεία!

«Ήταν και η αντιμετώπιση στο έδαφος αλαζονική. Δεν μπορώ να σας περιγράψω. Δεν μας απάντησαν σε τίποτα. Δεν μας έλεγαν τίποτα. Ούτε τα ονόματά τους δεν μας είπαν δυο κυρίες που δήλωναν άσχετες! Δεν μας εξήγησε κανείς τι συνέβη» είπε και πρόσθεσε πως η μια από τις δυο ρώτησε τους επιβάτες αν κινδύνευσαν και κατά την εκτίμησή του προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός.

loading...