Νέα παρέμβαση του φιλέλληνα Α/ΓΕΝ του LNA: «Φθάνουμε στην Τρίπολη, θα βουλιάξω τους Τούρκους!» – Στέλνει εσπευσμένα ενισχύσεις στο GNA o Ερντογάν

Προ των πυλών είναι η σύγκρουση ανάμεσα στις δυνάμεις του Χαφτάρ με αυτές του Ερντογάν στη Λιβύη.

Σήμερα έκανε νέα παρέμβαση ο αρχηγός του Λιβυκού Στόλου, Ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουι. Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επανέλαβε στα ελληνικά τις δηλώσεις του ότι θα βουλιάξει τα τουρκικά πλοία εάν φθάσουν εκεί.

«Έχω διαταγή να βουλιάξω τα τουρκικά πλοία αν έρθουν» είπε σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Το καθεστώς της Τρίπολης πέφτει, καθώς το GNA υποχωρεί συνεχώς στα πεδία των μαχών. Η κατάσταση είναι οριακή πλέον για τον Sarraj, όπου είναι θέμα χρόνου να ζητήσει την βοήθεια της Άγκυρας.

Εξάλλου ο Τούρκος πρίεδρος επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να στείλει στρατιώτες στην Λιβύη. «Αν μου ζητήσει βοήθεια η Τρίπολη θα την στείλω!», δήλωσε χθες στο TRT Haber.

Tην ίδια στιγμή η Άγκυρα προετοιμάζει και την κοινή γνώμη, καθώς κάνει δημοσκοπικές έρευνες για το εάν επιθυμούν εμπλοκή οι Τούρκοι πολίτες στη Λιβύη. Βέβαια και όχι να έλεγαν, ο Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του.

O πανικός του Τούρκου προέδρου είναι τέτοιος, καθώς δήλωσε πως θα ζητήσει την εμπλοκή Πούτιν στη Λιβύη. Μόνο που ο Ρώσος πρόεδρος ξεκάθαρα εδώ και μήνες, στηρίζει τον στρατηγό Χαφτάρ.

Πάντως οι προετοιμασίες του LNA βρίσκονται σε εξέλιξη και η τελική αντεπίθεση είναι ζήτημα ωρών. Όπως ανακοίνωσε χθες ο LNA οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν τις πόλεις Sa’dia, Zahra και Ain Zara, όλες νότια της Τρίπολης στο πλαίσιο της επιθετικής του ενέργειας προσθέτοντας «ότι θα ρίξουν σύντομα τους Τούρκους μισθοφόρους και τρομοκράτες στη θάλασσα.»

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση βρίσκεται αλλού. Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Σαλέχ με τον Αραβικό Σύνδεσμο, επανέλαβε ότι απορρίπτει την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Hamid Safi, υποστήριξε πως η Τουρκία είναι ο εχθρός των Αραβικών χωρών, στέλνοντας ταυτόχρονα τελεσίγραφο στον Ερντογάν.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, καθώς η πτώση της Τρίπολης, θα αλλάξει τα δεδομένα και για την Ελλάδα.

loading...