Έγγραφο-βόμβα για τα κέντρα κλειστού τύπου: Θα λειτουργούν παράλληλα με τα hotspots (βίντεο)

Εγγραφο ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθούν τα κέντρα κλειστού τύπου παράλληλα με τις υπάρχουσες στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ήρθε στη δημοσιότητα.

Μιλώντας στο Open TV ο Γιάννης Συνάνης του lesvosnews αποκαλύπτει ότι έχει σταλεί έγγραφο από το γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην κ. Dunja Mijatovic, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει τις νέες δομές φιλοξενίας στα πέντε ελληνικά νησιά, οι οποίες όπως αναφέρει στο έγγραφο-ντοκουμέντο θα λειτουργούν παράλληλα με τις ήδη υπάρχουσες δομές στα νησιά.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγγραφο καταρρέουν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης και οι διαβεβαιώσεις που έχει δώσει στα πέντε αυτά νησιά αναφορικά με το γεγονός ότι θα κλείσουν τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας και θα δημιουργηθούν οι νέες δομές κλειστού τύπου.

Οι δήμαρχοι πάντως των πέντε ακριτικών νησιών, που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές καθημερινά, με κοινή τους επιστολή είπαν «όχι» στη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά τους, ενώ και η Κομισιόν έχει εκφράσει αντιρρήσεις για τα «κλειστού τύπου» κέντρα επαναπροώθησης μεταναστών στους οποίες δεν θα δίνεται άσυλο.

loading...