Που θα πάει αυτο το πράγμα – Σουφλί: Ξεσηκωμός δημάρχου και κατοίκων στο Μ.Δέρειο να μην γίνει hot spot Στρατόπεδο

Ξεσηκώθηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και οι εκπρόσωποι των χωριών του ορεινού όγκου και στήθηκαν μπροστά στην πύλη του Στρατοπέδου “ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ” στο Μεγάλο Δέρειο, εν όψει της επίσκεψης που επρόκειτο να κάνει εκεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι πληροφορίες που είχαν, είναι πως το συγκεκριμένο στρατόπεδο προορίζεται για δημιουργία Κλειστού Κέντρου Κράτησης μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν τον Έβρο και ο κ.Στεφανής που είναι Συντονιστής της Κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό-Προσφυγικό θα το επισκέπτονταν στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά. Έτσι ο κ.Καλακίκος μαζί με τους εκπροσώπους των οικισμών της Κοινότητας Μ.Δερείου συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για την ενδεχόμενη δημιουργία “hot spot” στο συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται πως πληροφορήθηκε την συγκέντρωση κόσμου και έτσι δεν εμφανίστηκε. Λίγη ώρα αργότερα όμως συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο στην Λέσχη Αξιωματικών Σουφλίου και τον διαβεβαίωσε ότι ο Έβρος και η Θράκη εξαιρούνται από τα συγκεκριμένα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, για την επίλυση του πολύ δύσκολου αυτού προβλήματος το οποίο έχει να διαχειριστεί.

ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Υποψήφιο και Στρατόπεδο στην Καρωτή Διδυμοτείχου;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, εκτός του Στρατοπέδου “ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ” στο Μεγάλο Δέρειο, εξετάζεται και η περίπτωση Στρατοπέδων στην Καρωτή Διδυμοτείχου, τα οποία έχουν κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια και βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Είναι άγνωστο αν ο κ.Στεφανής μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γιώργο Καμπά επισκέφθηκαν τα συγκεκριμένα στρατόπεδα που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Διδυμότειχο.

loading...