Γιατί θα ήταν καλό να εξοπλίσουμε το Drone MQ-9: Συμβολική πτήση στο Αιγαίο (Βίντεο)

Η Ελλάδα απέκτησε ένα σημαντικό «ατού» στο Αιγαίο, τουλάχιστον σε επίπεδο πληροφόρησης. Το αμερικανικής κατασκευής στρατιωτικό UAV ή DRONE αν θέλετε MQ-9 REAPER, της εταιρίας General Atomics, πέταξε στο Αιγαίο.
Σε τι διαφέρει ένα Μη Επανδρωμένο Εναέριο όχημα (UAV) από ένα συνηθισμένο Εναέριο όχημα:

Οι πιλότοι δεν βρίσκονται επάνω στο όχημα, αλλά σε επίγεια βάση από την οποία ελέγχουν το όχημα απομακρυσμένα.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενό μας άρθρο:

Η Ελλάδα θα αποκτήσει μια τροποποιημένη έκδοση του Drone, το οποίο έχει ενισχυμένα ηλεκτρονικά. Η Ελλάδα θα το χρησιμοποιεί για ναυτική επιτήρηση μόνο, αν και μπορεί να τα οπλίσει αν το επιλέξει. Τα εξελιγμένα του ηλεκτρονικά θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες στο ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων, σχετικά με τις κινήσεις των Τούρκων.

Οι αρμόδιοι θα ήταν καλό να σκεφτούν την πιθανότητα να αποκτήσουμε περισσότερα MQ-9 (τουλάχιστον 30) και να τα εξοπλίσουμε με βόμβες Unit-12 Paveway II και με πυραύλους 114 Hellfire.

Αυτό γιατί οι Τούρκοι έχουν εξοπλίσει τα δικά τους. Είναι μια σχετικά φθηνή λύση και πάνω από όλα δεν χάνονται πιλότοι στις επιχειρήσεις. Τα πεδία των μαχών αλλάζουν και μοιραία πρέπει να αλλάξει και το ελληνικό οπλοστάσιο.

Σε κάθε περίπτωση, το MQ-9 REAPER ή PREDATOR B σκανάρει όλο το Αιγαίο και χωρίς να έχει πλήρως φορτίο, μπορεί να πετά για πάνω από 24 ώρες συνεχόμενα, ενώ με πλήρες φορτίο μπορεί να πετά για 14 ώρες.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για τις μεταναστευτικές ροές και φυσικά για τις συνολικές κινήσεις των Τούρκων. Η καλή πληροφόρηση μπορεί να μας δώσει το πλεονέκτημα, το οποίο όμως οι Τούρκοι ήδη έχουν.

Να σημειωθεί ότι το MQ-9 έκανε μια συμβολική πτήση. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκτήσει 1 ή 2 Drones αυτού του τύπου, αλλά τουλάχιστον 30 όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει το Drone

Μέγιστη ταχύτητα: 482 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Ταχύτητα πλοήγησης: 313 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Χρόνος που μένει στον αέρα το Drone: Μπορεί να επιχειρεί για 14 ώρες με πλήρες φορτίο και για πάνω από 24 χωρίς πλήρες φορτίο.
Βάρος: Ζυγίζει 2.223 κιλά.
Μήκος: 11 μέτρα.
Εμβέλεια: Μπορεί να φτάσει 1,850 χιλιόμετρα μακριά.
Άνοιγμα φτερών: 20 μέτρα.
Σύστημα στόχευσης: Μπορεί να «δει» πολλαπλούς στόχους.

loading...