Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΩ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ…ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί με διεκδικήσεις την ελληνική κυριαρχία σε ελληνικά νησιά και νησίδες στο Αιγαίο, από την άλλη ένεκα της κακής οικονομικής κατάστασης στην χώρα του, η οποία κυριολεκτικά τρίζει τον…θρόνο του, ξεπούλα νησιά και ακτές που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν έχει βγάλει στο σφυρί 4 νησιά και μια ολόκληρη τουριστική περιοχή στις ακτές του Αιγαίου, με ξεχωριστό τουριστικό ενδιαφέρων, με πρώτη εκτίμηση αξίας πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες.

Ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρων για τα νησιά αυτά οι Σαουδική Αραβία, το Αζερμπαϊτζάν, Κατάρ, Ντουμπάι.

Όπως αναφέρεται ξεπουλιέται το νησί Karaca στην περιοχή της Μούγλας, απέναντι από τα Δωδεκάνησα, το Çiçek adası στην περιοχή του Αϊβαλή, στην περιοχή του Μποντρούμ την ακτή Çiftlik Mahallesi που έχει βραβευτεί για τις γαλάζιες ακτές της, πάλι στην περιοχή της Muğla η ακτή Kıyıkışlacık στην τοποθεσία Milas ilçesi.

Εκτός από τις μουσουλμανικές χώρες όπως αναφέρεται, ενδιαφέρων έχουν εκδηλώσει και ευρωπαίοι επενδυτές κυρίως επενδυτές στον τουρισμό, καθώς οι περιοχές αυτές θεωρείται ότι έχουν μεγάλη τουριστική αξία..

Κατ τα αλλά κάνουμε τον…νταή στους απέναντι Έλληνες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.gr

loading...