Ο Ν.Δένδιας δίνει στην Τουρκία κοιτάσματα: «Να συνεργαστούμε σε τουρισμό και ενέργεια»!

Την ώρα που η Τουρκία έχει ήδη εξαγγείλει την αποστολή ερευνητικού σκάφους ανατολικά της Κρήτης, καταπατώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και επιδίδεται σε πράξεις πειρατείας στην κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σκέφτηκε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για “συνέργειες” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ότι α;φορά τους φυσικούς πόρους!

Αυτό ανέφερε σε συνένευτξή του στο Bloomberg ο Έλληνας ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βούληση για… «συνέργειες» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε πολλούς τομείς όπως είναι ο Τουρισμός και η Ενέργεια!

“Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να δημιουργήσουν ευημερία, να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και επίσης στο τέλος της ημέρας να γίνουν φίλοι και πάλι”, δήλωσε ο υπουργός. «Υπάρχουν χιλιάδες συνέργιες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εκμεταλλευτεί φυσικούς πόρους προτρέποντας παράλληλα την Άγκυρα να διευθετήσει τη διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

loading...