Ολοταχώς προς κρίση: Οι Τούρκοι προανήγγειλαν σεισμικές έρευνες στην περιοχή που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη μετά την Πρωτοχρονιά – Σε ετοιμότητα οι ΕΔ


Η Τουρκία θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που περιγράφει το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Βέβαια όλα θα ανατραπούν, καθώς η προέλαση Χαφτάρ θα αλλάξει τα δεδομένα.

Πάντως τ’ αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, με όλα τα σχέδια αποτροπής να έχουν τεθεί στην πολιτική ηγεσία, εφόσον απαιτηθεί. Έχουν υπάρξει διαβεβαιώσεις από την στρατιωτική ηγεσία ότι η ετοιμότητα είναι αυτή που χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :