Νίκος Παππάς: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που έβγαλε την Ελλάδα από το μνημόνιο και θα επανέλθει

Για όλους και όλα μίλησε ο Νίκος Παππάς στην συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Τράγκα. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά ζήτησε από τους Έλληνες εντολή διαπραγμάτευσης με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και επαναβεβαίωσε την θέση του με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που έβγαλε την Ελλάδα από το μνημόνιο και θα επανέλθει παρότι αναγκάστηκε να λειτουργήσει μέσα από ένα μείγμα μέτρων που επιβλήθηκαν από την τρόικα αλλά προχώρησε και βάσει των ιδεολογικών πολιτικών στόχων της Αριστεράς.

Αναφορικά με την συμμετοχή του κ. Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου, ανέφερε ότι η πορεία δεν ειναι απαραίτητα αντιαμερικανική αλλα αντιφασιστική και αντικαπιταλιστική, προκειμένου να δικαιολογήσει πως ένας πολιτικός που συνομιλεί με τον Τραμπ βρέθηκε στην πορεία. Ερωτηθείς για την χαλαρή συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον κ. Μητσοτάκη αλλα και με υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας. -που προκάλεσαν συζητήσεις στην κοινη γνώμη – το “δεξί του χέρι” απάντησε ότι είναι άλλο ο πολιτικός πολιτισμός και άλλο οι επίσημες θέσεις των κομμάτων όπου δεν επηρεάζονται από τέτοιου είδους συναντήσεις.

Αναφορικά με τι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο κ. Παππάς είπε ότι υπάρχουν ευνοούμενοι από αυτή την κυβέρνηση αντίθετα με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε χάρες σε επιχειρηματίες και καναλάρχες αλλά έκανε χάρες υπέρ του Δημοσίου. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι με τον δικό του νόμο μπήκε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και το Δημοσιο ωφελήθηκε με 150 εκατομμύρια ενω ωφελείται και από τα τελη χρήσης. Αρνήθηκε πάντως ότι υπήρξε προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει φιλικά κανάλια προς την διακυβέρνηση του.

Αναφορικά με τα ταξίδια και τις διακοπές του πρώην πρωθυπουργού με θαλαμηγούς, απάντησε ότι η ΝΔ έψαχνε σαν λαγωνικό να βρει οτιδήποτε μεμπτό ωστοσο επεφτε πάνω σε δικές της υποθέσεις. Για το θέμα των Σκοπίων είπε ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί για να τηρήσει η ΕΕ τον λόγο της καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική δικαίωση και προς όφελος της Ελλάδος. Ανεφερε μάλιστα οτι όπως είχε πει στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Μητσοτακης δεν διαφωνούσε ουσιαστικα με την συμφωνία και η ΝΔ διαβεβαίωνε τις ξένες αντιπροσωπείες πως σε περιπτωση πολιτικής αλλαγης η συμφωνια δεν κινδυνεύει. Τώρα βέβαια η ΝΔ, όπως είπε ο κ. Παππάς έχει πέσει στον “τοιχο” των ψεμάτων που έλεγε προς τον κόσμο. Συμπληρωσε ομως οτι η ΝΔ και ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει το εκτόπισμα να ασκήσει πιέσεις στην ΕΕ.

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας ανέφερε οτι η γειτονικη χωρα πρέπει να καταλάβει πως πρεπει να τηρησει το διεθνες δικαιο. Ο γείτονας έχει αποδειχθεί άτακτος. Ο Ερντογαν εχει προχωρησει σε αναθεωρητισμο αλλα εμεις πρέπει να έχουμε μια πολυεπίπεδη πολιτική οπως κάναμε επί διακυβερνησης μας, την οποία η ΝΔ πρέπει να ακολουθήσει. Αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ειπε ότι ο κ. Παυλοπουλος ειναι ένας καλος προεδρος. Για το μεταναστευτικό ειπε οτι η σημερινη κυβέρνηση δεν μπορεί να πεισει τους δημάρχους για το σχέδιο της καθώς μέχρι τώρα θεωρουσε οτι τα προβληματα τα ειχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα ανεφερε οτι δεν φοβαται αλλοιωση πληθυσμου απο τις διαφορες διάσπαρτες δομες στην χωρα. Ειπε μαλιστα οτι θα πρέπει οπως και οι υπολοιπες ευρωπαικες χωρες να υπαρχει καποια αφομοίωαη προσφύγων και μεταναστων χωρις ομως να κόβονται τα επιδόματα από τους Έλληνες. Ωστόσο ο κ. Παππάς επεσήμανε οτι επειδη υπαρχει παταγώδης αποτυχία στο μεταναστευτικό ο κ Χρυσοχοίδης έχει σηκώσει το θέμα της επιβολής νόμου και τάξης στα πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια, τονίζοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην όποια βια.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι η διεύρυνση του κόμματος πηγαίνει πολυ καλα, προσέρχονται και γράφονται πολλοι νεοι. Αμφισβήτησε τα νούμερα των γκαλοπ και επεσήμανε οτι στις πρόσφατες εκλογές μετα απο μια διακυβένηση 4 χρονων το κομμα του εχασε μονο τρεις μονάδες, λέγοντας οτι το λάθος που εγινε επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι κάποια τμήματα της μεσαίας τάξης υπερφορολογήθηκαν.

loading...