Νίκος Γεωργιάδης: Τέλος η ποινική δίωξη εναντίον του

Παραγράφηκε η υπόθεση του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικου Γεωργιάδη ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων στην Μολδαβία.
Ο Νίκος Γεωργιάδης πλέον δεν διώκεται καθώς υπήρξε παραγραφή λόγω των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα όπως τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.

Έτσι, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων οδηγήθηκε στην παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γινει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστης ειναι υποχρεωμένος να ακολουθησει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της.

Όπως επεσήμαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νικ. Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Πρωτόδικα, ο Νικος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικειο της Αθήνας τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

loading...