Βροχή από μολότοφ στην Πάτρα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Φωτιές και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια

Επεισόδια στην Πάτρα με βροχή  μολότοφ από αναρχικούς και χρήση χημικών από την Αστυνομία λίγο αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές.

Σύμφωνα με το βest οι αναρχικοί πέταξαν δεκάδες μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει αστυνομικός και να προκληθεί φωτιά σε μπαλκόνι.

Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι αποπνικτική από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό. Οι αναρχικοί σπεύδουν να κρυφτούν στο Παράρτημα και τους ακολούθησαν οι άνδρες των ΜΑΤ.

Επεισόδια και στα Εξάρχεια

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια όπου μετά από την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άγνωστοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ πετώντας μολότοφ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Οι αναρχικοί  κατευθύνθηκαν προς την πλατεία.

Αναρχικοί πετάνε πέτρες εναντίον των ΜΑΤ στην οδό Σολωμού ενώ στο ίδιο σημείο έχουν στηθεί και οδοφράγματα.

Οι άγνωστοι που βρίσκονται στους δρόμους έχουν ανάψει φωτιές σε σκουπίδια ενώ τα ΜΑΤ ανά περιόδους κάνουν εφόδους στις ομάδες με σκοπό να τους διαλύσουν.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κυνηγούν τους κουκουλοφόρους  στις οδούς Μπενάκη, Καλλιδρομίου και Τοσίτσα ενώ αυτοί  απαντούν με ανάλογα με ρίψεις μολότοφ.

Πάνω από τα Εξάρχεια πετάει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και με τον προβολέα ελέγχους τις ταράτσες των γύρω κτιρίων.

Θεσσαλονίκη: Συντονισμένη ε3πιχείρηση  της ΕΛΑΣ και προσαγωγές

Συντονισμένη επιχείρηση για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν περίπου 100 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Ροτόντας κι ετοιμάζονταν να προκαλέσουν επεισόδια, συγκεντρώνοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

loading...