ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!!!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ!!!
Πρέπει να γνωρίζετε ότι χάρις στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου (Καστελόριζο, Στρογγύλη κ.λ.π) που έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η θαλάσσια Ελληνική ΑΟΖ, εφάπτεται της θαλάσσιας Κυπριακής ΑΟΖ, και της θαλάσσιας Αιγυπτιακής ΑΟΖ!!!.
Και έτσι μπορεί να γίνει οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου και Ελλάδας-Αιγύπτου!!!
Αντιθέτως η θαλάσσια ΑΟΖ της Τουρκίας, χάρις του νησιωτικού συμπλέγματος του Ελληνικού Καστελόριζου, ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ της θαλάσσιας ΑΟΖ της Λιβύης και η όποια οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι παράνομη!!!
Όμως, Κύριε Πρωθυπουργέ, ο “Σουλτάνος” κ. Ερντογάν αφού το παίζει σε δύο ταμπλώ (και με το Τραμπ και με τον Πούτιν) και βλέποντας ότι οι Έλληνες Πολιτικοί είναι ενδοτικοί σε Εθνικά θέματα (με εξαίρεση τον αείμνηστο ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που το 1987 με την Πατριωτική, γενναία και σθεναρή στάση μου, τρόμαξε τους Τούρκους και δεν τόλμησαν να βγάλουν το Σισμίκ στα χωρικά μας ύδατα), έγραψε στα παλαιά του υποδήματα το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου (το αγνόησε σαν να μη υπάρχει) και υπέγραψε
παράνομη συμφωνία (μνημόνιο με 11 άρθρα) για οριοθέτηση της (υποτιθέμενης) ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης!!!
Σε αυτή την πέρα για πέρα παράνομη ενέργεια του Ερντογάν με τη Λιβύη, (που δεν έλαβε υπόψη του, ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου έχει ΑΟΖ), πρέπει εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ να παραδειγματιστείτε από την Πατριωτική στάση του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απέναντι στους Τούρκους και να κάνετε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα κάτωθι :
1) Ανακήρυξη της ΑΟΖ!!!
2) Οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου!!!
3) Οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου!!!
4) Δια νόμου, θέσπιση επιτέλους του ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
5) Να τεθεί ξανά σε εφαρμογή, ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου!!!.
Γιατί Κύριε Πρωθυπουργέ, εάν θα χαθεί παντελώς η Κύπρος μας, τότε να είστε βέβαιος, ότι σύντομα θα έλθει και η σειρά της Ελλάδας μας!!!
6) Φύλαξη των συνόρων μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ο Έβρος να γίνει απροσπέλαστος, να μην περνάει ούτε κουνούπι), ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Ερντογάν, που είναι ο εποικισμός της Ελλάδας από Μουσουλμάνους!!!
Και μη φοβηθείτε τους Τούρκους, κύριε Πρωθυπουργέ, εάν εσείς προχωρήσετε σε αυτές τις παραπάνω Πατριωτικές ενέργειες, ότι ο Ερντογάν θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας!!!
Γιατί αυτός ξέρει περισσότερο από κάθε άλλον, ότι αυτό τον πόλεμο θα τον χάσει με μαθηματική ακρίβεια, γιατί ξέρει δεν θα έχει να κάνει μόνο με εμάς, αλλά με τα πολλά-πολλά εκατομμύρια των Κούρδων που βρίσκονται εντός της Τουρκίας, αλλά και στη βόρεια Συρία και από τους γείτονες Αρμένιους, που δεν ξεχνούν τη γενοκτονία τους, από τους Τούρκους!!!
Κλείνοντας, κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου, θέλω να σας πω κάτι σημαντικό!!!
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 121 παράγραφος 4 του Διεθνούς Δικαίου των Θαλασσών, ένα νησί για να έχει ΑΟΖ πρέπει να κατοικείται και να έχει ζωή!!!. Έτσι πρέπει άμεσα το νησάκι Στρογγύλη του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου, που σήμερα δεν έχει ζωή, να κατοικηθεί (να γίνει π.χ μια Ναυτική Σχολή).
Γιατί εάν δεν γίνει αυτό και πάμε με την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να αποφανθεί, εάν το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου έχει ή δεν έχει ΑΟΖ, μπορεί η Ελλάδα να χάσει την υπόθεση και κύριος υπεύθυνος μιας τέτοιας μεγάλης Εθνικής ήττας, θα είστε εσείς κύριε Πρωθυπουργέ και μόνο εσείς, γιατί δεν θα έχετε δώσει ζωή, στην τόσο στρατηγικής σημασίας νήσο Στρογγύλη!!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

loading...