Νεοταξικό παραλήρημα από τη Μέρκελ: Περιορίστε την ελευθερία του λόγου

Η Μέρκελ ισχυρίζεται ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να περιορίζεται  αν θέλουμε τη διατήρηση μιας ελεύθερης κοινωνίας…

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας της στη Βουλή, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε στους νομοθέτες ότι η ελευθερία του λόγου πρέπει να περιορίζεται στην ελεύθερη κοινωνία.

«Έχουμε ελευθερία έκφρασης στη χώρα μας», ανέφερε η Μέρκελ σε συναδέλφους μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια μιας οργισμένης ομιλίας που είχε δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή από την Deutsche Welle (DW).

«Για όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν πλέον να εκφράσουν τη γνώμη τους, τους λέω: Αν εκφράσετε μια έντονη άποψη, πρέπει να ζήσετε με το γεγονός ότι θα αντιταχθείτε. Η έκφραση γνώμης δεν έρχεται με μηδενικό κόστος «, συνεχίζει η Μέρκελ.

«Αλλά η ελευθερία της έκφρασης έχει τα όριά της», προειδοποίησε η Μέρκελ, προσθέτοντας: «Αυτά τα όρια ξεκινούν από όπου εξαπλώνεται το μίσος. Ξεκινούν εκεί όπου παραβιάζεται η αξιοπρέπεια των άλλων ανθρώπων. »

«Αυτός ο οίκος πρέπει να αντιταχθεί στην ακραία ομιλία. Διαφορετικά, η κοινωνία μας δεν θα είναι πλέον η ελεύθερη κοινωνία που ήταν «κατέληξε η Μέρκελ.

Πέρυσι, οι Γερμανοί νομοθέτες απαγόρευσαν τη χρήση των αποκαλούμενων «λόγων μίσους». Σύμφωνα με τους νέους νόμους, σε ιστότοπους μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για την απομάκρυνση από τις πλατφόρμες τους λόγων μίσους.

Ο νέος νόμος στοχεύει σε ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε πολιτικούς που τολμούν να μιλήσουν για τα καταστροφικά αποτελέσματα που εξακολουθούν να έχουν οι μεταναστευτικές πολιτικές της Μέρκελ στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Χάρη στο νόμο, ορισμένοι Γερμανοί επλήγησαν με κατηγορίες ρητορικής μίσους όταν τόλμησαν να επισημάνουν τις μεταναστευτικές στατιστικές βιασμού, τα ποσοστά ανεργίας των μεταναστών και άλλα γεγονότα που οι αριστεροί προτιμούν να αγνοούν.

loading...