Οι γεννήσεις μειώθηκαν πιο πολύ και από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- Η πρόταση για να «σωθεί» η χώρα μας

Η πιο πρόσφατη έρευνα του ΙΟΒΕ,
κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Μάλιστα όπως αναφέρει δημιουργεί μεταξύ των άλλων επιπτώσεις και στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η εν λόγω έκθεση που επικαλείται το Ethnos, στην στην Λάρισα πέρυσι πήγαν 258 μαθητές λιγότεροι. Στην Στερεά Ελλάδα, δεκάδες δημοτικά και Λύκεια λειτουργούν με μόλις έναν ή δύο μαθητές, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλα κοντινά σχολεία με περισσότερους μαθητές.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, η Ελλάδα βλέπει να μειώνονται οι γεννήσεις περισσότερο κι από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που οδηγεί στο κλείσιμο αρκετών σχολείων, κυρίως στα νηπιαγωγεία και στο δημοτικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, σε 15 χρόνια ο μαθητικός πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά 430.000 παιδιά.

Η δραματική μείωση των μαθητών εξάλλου, αποτυπώνεται σε απόφαση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, για το κλείσιμο 23 σχολείων σε 19 δήμους της Αττικής (14 νηπιαγωγεία και 9 δημοτικά), από τη Βούλα και τον Μαραθώνα μέχρι τον Γέρακα και τα Μέγαρα. Ως κύριος λόγος αναφέρεται η έλλειψη μαθητικού προσωπικού.

«H έλλειψη μαθητών είναι ο κυριότερος λόγος για το κλείσιμο σχολικών μονάδων. Το δημογραφικό πρόβλημα είναι πλέον στην πόρτα μας, σε λίγα χρόνια θα είμαστε χώρα γερόντων. Ενας άλλος παράγοντας είναι ότι χιλιάδες νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα δεν μπορούν πια να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένεια. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τη μητρότητα όχι μόνο με επιδόματα αλλά και με άλλα κίνητρα (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, στήριξη νέων γονέων κ.ά.)» τονίζει στο «Εθνος της Κυριακής» ο γ.γ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Σταύρος Πετράκης.

Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων είναι πιο έντονο στην περιφέρεια.

Όπως αναφέρει το Ethnos, εάν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, το ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι μέχρι το 2035 ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008. Δηλαδή θα έχουν «εξαφανιστεί» (μείωση 29,2%).

Το πρόβλημα που εντοπίζεται από το 2010 και μετά θα αρχίζει να φαίνεται περισσότερο σε Γυμνάσια και Λύκεια το 2022 και από το 2028 θα δημιουργήσει δυσκολίες και στα Πανεπιστήμια.

Σημαντικό: Σας θυμίζουμε πως το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών προβλέπει την αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού με τριτοκοσμικούς μετανάστες. Όπως είχε δηλώσει και ο γνωστός παγκοσμιοποιητής Τζόρτζ Σόρος, οι μετανάστες θα γεμίσουν το κενό και θα «σώσουν» την κατάσταση, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, όλος ο Δυτικός Κόσμος, θα μπολιαστεί με την βάρβαρη κουλτούρα του Ισλάμ, η οποία θα σβήσει τις δυτικές παραδόσεις.

Αυτή είναι η πρόταση των παγκοσμιοποιητών για να σωθεί η χώρα μας, αντικατάσταση των ελληνόπουλων με προσφυγόπουλα τα οποία κατά δεκάδες θα γεννιούνται σε αυτήν!

Για του λόγου το αληθές:

loading...