Μιχάλης Ιγνατίου: Σύννεφα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μετά τη συμφωνία με τη Λιβύη

Σύννεφα φαίνεται να μπαίνουν στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις που αφορούν στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Ο ανταποκριτής του Open Tv, Μιχάλης Ιγνατίου, υπογράμμισε ότι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η Ουάσιγκτον όχι μόνο δεν συναινεί με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, αλλά βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, «η Τουρκία προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς ότι θα πρέπει να έχουν παρουσία στη Λιβύη, ως απάντηση στη ρωσική ανάμειξη – κατά την άποψή μου αυτό είναι αστείο, διότι Ρωσία και Τουρκία είναι στρατηγικοί εταίροι».

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι μπορεί να έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και για τους S-400 και τις αμερικανικές κυρώσεις, ενώ -μετά το διπλό «χαστούκι» από τη Γερουσία των ΗΠΑ στην Τουρκία – κυρώσεις και αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων – ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι χάνει έναν προς έναν τους συμμάχους του.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του Εθνους στην Ουάσινγκτον, η ψηφοφορία στη Γερουσία απέδειξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στα θέματα της Τουρκίας είναι «απελπιστικά μόνος». Και αυτό, καθώς όπως ανέφερε, ο Μιχάλης Ιγνατίου «στην ψηφοφορία της Πέμπτης δεν κατάφερε να βρει ούτε έναν εκ των 50 και πλέον Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών για να σταματήσει το ψήφισμα για τη Γενοκτονία». Την ίδια στιγμή η Τουρκία «κατάφερε» να ενώσει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους εναντίον του.

Το ελληνικό Πεντάγωνο, πάντως, έπειτα από τις διαρκείς εξελίξεις στην περιοχή, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv την Κυριακή, βρίσκεται σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο…

loading...