Πισώπλατη «μαχαιριά» των Βούλγαρων στην Ελλάδα – Υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία για να μας διαλύσουν;

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, πιστός στην βουλγαρική μισελληνική πολιτική παράδοση, κάλεσε την Αθήνα να βρει εργαλεία να βοηθήσει τον εαυτό της, γιατί ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικός στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, προσερχόμενος σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε:

«Είπα στους Έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Ο Μπορίσοφ, όπως μεταδίδει tovima, είπε επίσης πως κατά τη χθεσινή συζήτηση στο δείπνο της Πέμπτης, «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) θα έπρεπε να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων – το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς την Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε τουλάχιστον την αλήθεια. Αυτό πιστεύουν και οι Ευρωπαίοι και απλά παριστάνουν τους «καλούς» στην Ελλάδα, επειδή ο Ερντογάν έχει έρθει σε αρκετές συμφωνίες με την αντίπαλη Ρωσία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι Βούλγαροι να τα βρουν με την Τουρκία και τα μόνα σημεία στα οποία θα στέλνουν οι τούρκοι δουλέμποροι μετανάστες θα είναι προς την Ελλάδα, προκειμένου να μας διαλύσουν μια και καλή…

Η πισώπλατη μαχαιριά του Βούλγαρου Πρωθυπουργού κορυφώθηκε, επαναλαμβάνουμε, όταν ανέφερε πως «είπα στους έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

loading...