ΕΚΤΑΚΤΟ: Πάει Μόσχα ο Μητσοτάκης, έρχεται Αθήνα ο Λαβρόφ – Κινητικότητα λόγω Τουρκίας

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Ρωσία προς ενίσχυση των διμερών σχέσεων λόγω των εξελίξεων μ την κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Ρωσία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας την Κυριακή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020.

Στη Μόσχα θα βρεθεί ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

«Όσον αφορά τη Ρωσία, στο πλαίσιο επανενδυνάμωσης των δεσμών μας, πήγα στη Μόσχα, συνάντησα τον κ. Λαβρόφ. Θα έρθει στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Μόσχα», δήλωσε ο κ. Δένδιας χωρίς να προσδιορίσει το πότε θα γίνει αυτό το ταξίδι.
Στις 6 Νοεμβρίου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του κατά της επίσκεψή του στη Μόσχα.

Μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι η Ρωσία επιβεβαιώνει την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα για τον εορτασμό της 75ης επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη.

Μετά τις συνομιλίες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι ο κ. Δένδιας κάλεσε τον Λαβρόφ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθούν τη χώρα το 2021 για να γιορτάσουν την 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση.

loading...