Ηχηρή ελληνική απάντηση – Τι είναι η νηοψία και γιατί προκαλούν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι σταματάνε ελληνικά πλοία και κάνουν νηοψία.
Νηοψία: Είναι το δικαίωμα που έχουν τα Πολεμικά πλοία μιας χώρας, να προβαίνουν σε ελέγχους των εμπορικών πλοίων της και να εξακριβώνουν αν τελέστηκε κάποια απαγορευμένη πράξη. Η νηοψία συνήθως διενεργείται από Πολεμικά πλοία της χώρας όπως διαβάσατε. Η Τουρκία βέβαια κάνει νηοψία όποτε και όπου θέλει, ιδιαίτερα στην Κύπρο. Κάνει συμβολικές κινήσεις για να μας δείξει ότι μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί. Η Ελλάδα ποτέ δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο σε πλοία τουρκικά ή τουρκικών συμφερόντων.

Γεγονός: Έχουμε ένα γείτονα-ταραξία που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Χρησιμοποιεί την στρατιωτική ισχύ, για να εφαρμόζει την εξωτερική πολιτική που θέλει.

Πρόκληση και απάντηση: Εχθές τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν παραβιάσεις (συνηθισμένη τακτική). Η ελληνική απάντηση ήταν ηχηρή. Οι Τούρκοι είδαν μπροστά τους ξαφνικά, τουλάχιστον 40 ελληνικά μαχητικά. Αυτή η πράξη έδειξε στην Τουρκία, την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς. Η συμβολική κίνηση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ήταν καλή.

Φυσικά οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι δεν ακολουθούν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Έχουν απέναντί τους όμως, μια Διεθνή Κοινότητα που δεν μπορεί να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις, ειδικά σε μια εποχή που υπάρχουν τριγμοί ακόμα και μέσα στις παραδοσιακές αμυντικές συμμαχίες (σύγκρουση Γαλλίας-ΗΠΑ, με αφορμή την δήλωση του Γάλλου προέδρου που είπε ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό).

loading...