Μουσουλμανική Προσευχή σε εκκλησία ως μέρος της εκδήλωσης «Διαφορετικότητα» στην Σουηδία!

Η Εκκλησία της Σουηδίας, η μεγαλύτερη λουθηρανική της Ευρώπης, καταγράφει «αιμορραγία» μελών με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια.

Και πως να μην συμβαίνει αυτό με αυτά που κάνει…

Η εκκλησία Korpilombolo στο δήμο Pajala στη βόρεια Σουηδία έχει πραγματοποιήσει μια ισλαμική κλήση προσευχής ως μέρος μιας εκδήλωσης που ονομάζεται Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ της Νύχτας.

Το Μουσουλμανικό κάλεσμα προσευχής ήταν μέρος της παράστασης που ονομάζεται «Προσευχή για την Ανθρωπότητα» με τη διάκριση «Είμαστε όλα τα παιδιά της γης» που οργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Korpilombolo και το ειρηνευτικό κίνημα Vox Pacis, το οποίο ιδρύθηκε ως απάντηση στο σκάνδαλο των σκίτσων του Μωάμεθ που έπληξε τη Δανία το 2005 και εξόργισε μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Εκτός από τις εκκλήσεις για μουσουλμανικές προσευχές, η παράσταση που προωθεί την συναίνεση στην διαφορετικότητα περιελάμβανε είδη της συριακής, της αραβικής και της εβραϊκής και της σκανδιναβικής λαϊκής μουσικής, ανέφερε η χριστιανική εφημερίδα Världen Idag.

«Είχαμε συζητήσεις με εκπροσώπους της Σουηδικής Εκκλησίας, όταν είδαν ότι θα υπήρχαν κλήσεις προσευχής και άλλες θρησκείες, μελετώντας κατά πόσον ήταν εντάξει να γίνει αυτό στην εκκλησία. Εξήγησα ότι μια προσευχή για την ανθρωπότητα δεν μπορεί ποτέ να είναι λανθασμένη σε μια εκκλησία,», δήλωσε η πρόεδρος της πολιτιστικής ένωσης Korpilombolo Linnéa Nylund στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT .

Επίσης ο πάστορας και ο υπεύθυνος εκκλησιών των Λουθηρανών Pajala Åke Nordlundh δεν είδε κανένα πρόβλημα να ακουστούν μουσουλμανικές προσευχές σε μια εκκλησία.

«Δεν πρόκειται για υπηρεσία λατρείας με τη συνήθη έννοια, αλλά για γεγονός διαφορετικό, πολιτιστική έκφραση κοινής επιθυμίας για ειρήνη, ανεξαρτήτως θρησκευτικής συνείδησης. Περιέχει θρησκευτικές εκφράσεις διαφόρων ειδών. Ορισμένοι μπορεί να το θεωρήσουν αμφιλεγόμενο, αλλά έχουμε αιτιολογήσει και κάναμε μια σταθμισμένη εκτίμηση ότι είναι δυνατή η υποδοχή μιας τέτοιας δράσης στο ναό «, δήλωσε ο Nordlundh στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

loading...