Τουρκία: «Δεν καταλαβαίνουμε τι ενοχλεί τις άλλες χώρες στη συμφωνία με τη Λιβύη»

Η Τουρκία συνεχίζει να «πουλάει τρέλα» σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Η Τουρκία υπέγραψε μια πολύ διαφανή συμφωνία με την Λιβύη, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα για να ενοχλεί τις άλλες χώρες.

Για το υπόμνημα για τη Λιβύη που ετοιμάζεται στην τουρκική εθνοσυνέλευση ανέφερε πως δεν είναι σωστό να αποκαλύψει το περιεχόμενό του, ωστόσο είπε ότι θα γίνουν τα βήματα που χρειάζονται και πως αυτό μπορεί να είναι στρατιωτική εκπαίδευση ή πολιτική στήριξη.

Μετά τη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καλίν δήλωσε ότι παρακολουθούν στενά το θέμα της Λιβύης και πως όταν συναντούνται με τους συνομιλητές τους λένε πως μόνο μια πολιτική λύση είναι δυνατόν να υπάρξει στη Λιβύη.

“Αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν τον Χαφτάρ ο οποίος έχει στόχο του την νόμιμη κυβέρνηση”, ανέφερε λέγοντας ότι στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο θα συμμετάσχει και ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει ένα πολύ καθαρό μήνυμα στον Χαφτάρ αλλά αν ο Χαφτάρ δεν σταματήσει τις επιθέσεις είναι αναπόφευκτος ένας πολύ πιο αιμοβόρος εμφύλιος πόλεμος. Όπως είπε, η στρατιωτική στήριξη στον Χαφτάρ, συμπεριλαμβανομένης και της στήριξης από Ρωσία, δεν συμβάλει στην διαδικασία επίλυσης στη Λιβύη.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και θα συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία στήριξη. “Στις δύσκολες μέρες δεν θα αφήσουμε μόνο του τον λαό της Λιβύης”, ανέφερε.

loading...