Προειδοποίηση-σοκ Πακιστανού αναλυτή: «Σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου θα βοηθήσουμε την Άγκυρα»!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Απίστευτα πράγματα δημοσιεύονται σήμερα από έναν σημαντικό  “ειδικό” επί γεωπολιτικών θεμάτων, για μια πιθανή περίπτωση ελληνο-τουρκικής αναμέτρησης με αφορμή την κρίση στην Λιβύη, αλλά και την σχεδιαζόμενη αποστολή τουρκικών δυνάμεων στην χώρα αυτή, σύμφωνα  με τις χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν.

“Εάν η Τουρκία εισέλθει σε πόλεμο με την Ελλάδα ή αλλού, το Πακιστάν δεν θα καθίσει στο περιθώριο, π.χ. όπως στον ελληνο-τουρκικό πόλεμο στην Κύπρο (1974), όταν το Ισλαμαμπάντ βοήθησε κρυφά την Άγκυρα συμπεριλαμβανομένης της παροχής ανταλλακτικών για τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας (TuAF) εν μέσω εμπάργκο όπλων. Καλύτερα η διπλωματία”, μας “προειδοποιεί ο Naveed Ahmad, ένας πακιστανικής καταγωγής ερευνητής δημοσιογράφος και Ακαδημαϊκός, στις εφημερίδες The Guardian, South China Morning Post (Hong Kong) and ISN (Switzerland), Pakistan daily News, daily Zaman and Todays Zaman, και ειδικός ανταποκριτής σε Atlantic Monthly & Foreign Policy καθώς και στο Geo News.

Πρώτοι είχαμε είχαμε αναφέρει οι Τούρκοι ετοιμάζουν πυρετωδώς και αυτοί τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

Το Πακιστάν φέρεται ότι θα είναι η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

“Στο πλαίσιο του τουρκικού σχεδίου εφαρμογής εξωτερικών σχέσεων από την 16-20 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του Πακιστάν επισκέφθηκε και διερεύνησε τις εγκαταστάσεις στην τουρκική ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, ανακοίνωσε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην ιστοσελίδα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα δούμε πακιστανικά πολεμικά πλοία στην βάση αυτή,  με την οποία οι Τούρκοι ελέγχουν την Α.Μεσόγειο.

Σήμερα όμως επίσης , εντελώς ξαφνικά η εξ απορρήτων σύμβουλος του Σύρου προέδρου Άσαντ, μας κοινοποιεί ότι η Συρία ετοιμάζεται να απαλλαγεί από όλους τους «κατακτητές» που βρίσκονται στην χώρα, αρχής γενομένης των Τούρκων, που “τρώνε τις σάρκες του συριακού λαού εδώ και πολλά χρόνια”.

Η Μπουθάνα Σααμπάν, σύμβουλος πολιτικής και μέσων ενημέρωσης του Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε ότι «η χώρα μας πρέπει να απελευθερωθεί εντελώς και πλήρως από ξένους κατακτητές, είτε είναι τρομοκράτες, είτε είναι Τούρκοι ή Αμερικανοί».

Η ίδια τόνισε ότι ο Άσαντ δεν έχει καμία αμφιβολία στο μυαλό του ότι η χώρα πρέπει να διώξει πάση θυσία, πλήρως, όλους τους «ξένους κατακτητές, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων».

Ο πόλεμος της Συρίας κρατάει περισσότερο από οκτώ χρόνια, με τη συμμετοχή γειτόνων και υπερδυνάμεων, όπως η Τουρκία, το Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.

Η Σααμπάν δήλωσε στη συνέντευξη ότι ο πόλεμος είχε «επιβληθεί» στη Συρία και είναι ένας πόλεμος όχι εναντίον της Συρίας, αλλά εναντίον του προέδρου και του συριακού λαού».

Σύμφωνα με όλα αυτά, θα ανοίξει για την Τουρκία ένα νέο στρατιωτικό μέτωπο, ταυτόχρονα με αυτό της Λιβύης, για το οποίο είναι αμφίβολο αν η Άγκυρα θα μπορέσει να ανταποκριθεί, υλοποιώντας ουσιαστικά έναν ανηλεή διμέτωπο αγώνα.

Ο Ερντογάν θα εγκλωβιστεί, κάτι το οποίο αναμένουν πολλοί διεθνείς ειδικοί και σύντομα θα καταρρεύσει με εσωτερική εξέγερση σύμφωνα και με σενάρια που δημοσιοποιούνται σε αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια.

loading...