Συνάντηση Δένδια – Χάφταρ με κενά…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα τα παρακάτω σε ανάρτηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.militaire.gr/ στις 23 Δεκεμβρίου 2019:

«Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Βεγγάζη για να συναντήσει έναν στρατηγό που πολεμάει. Κι ένα ναύαρχο, ο οποίος γνωρίζει καλά την Ελλάδα, αφού έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Γι΄ αυτό προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην 12μελή αποστολή δεν συμμετείχε κάποιος στρατιωτικός, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει άμεσες απαντήσεις σε θέματα που είχαν να κάνουν με βοήθεια ή συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατηγός έθεσε θέμα δημιουργίας κοινής ναυτικής δύναμης Ελλάδας-Αιγύπτου που θα συνδράμουν τις δικές του δυνάμεις στη θάλασσα.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής διπλωματίας που πρόσφατα δημιουργήθηκε στο ΥΠΕΞ. Παρόλα αυτά, θα ήταν νομίζουμε χρήσιμο στην αποστολή να υπήρχε και στρατιωτικός. Το ποιος δεν είναι ζήτημα. Υπάρχουν πολλοί,

πάρα πολλοί που ΄χουν τα εφόδια και τις γνώσεις για να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις και να έχουν ενεργό συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις»!

Δηλαδή ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, δεν χρειαζόταν την εμπειρία και τις γνώσεις επιτελικού στρατιωτικού μας στην συνάντηση; Όταν στη συνάντηση από την άλλη πλευρά κάθονταν πρωτίστως μπαρουτοκαπνισμένοι στρατιωτικοί και ακολούθως πολιτικοί;

Εάν αληθεύει η μη συμμετοχή επιτελικού στρατιωτικού μας στη συνάντηση της ελληνικής αποστολής με τον Λίβυο Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, είναι τουλάχιστον επιπόλαια ενέργεια, η οποία δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γνωρίζοντες! Ταυτόχρονα εγείρει πολλά ερωτηματικά που δημιουργούν ιδιαίτερο προβληματισμό για αυτήν την ενέργεια του κ. Δένδια.

Μια συνάντηση που έπρεπε να πραγματοποιηθεί πριν από την σύναψη Συμφωνίας (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ! Όπου η εξωτερική μας πολιτική και η διπλωματία μας αιφνιδιάστηκαν απόλυτα, σχεδόν πιάστηκαν στον ύπνο, από τη στιγμή που ο Ρ. Τ. Ερντογάν σχεδίαζε επί μήνες αυτήν την διπλωματική κίνηση! Όταν η εχθρική προς την Ελλάδα Δύση, αλλά και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισαν ως νόμιμη κυβέρνηση σε αυτήν την χώρα, την κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον φιλότουρκο Φαγιέζ αλ Σάρατζ!.

Από την άλλη πλευρά είχαμε τον Λίβυος στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου προελαύνουν για την κατάληψη της Τρίπολης και θεωρείται από τους ειδικούς πως θα είναι ο τελικός νικητής του εμφυλίου στη Λιβύη!

Του Χαλίφα Χάφταρ, που είναι το μαύρο πρόβατο για τους ισλαμιστές και κυνηγός των τζιχαντιστών, ο οποίος συμπλέει με τις ελληνικές θέσεις στην περιοχή, και ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών πηγών αυτής της χώρας!

Θα επαινέσουμε έτσι, την έστω και πολύ καθυστερημένη συνάντηση αντιπροσωπίας της Ελλάδος με τον Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο από την πρώτη στιγμή στήριξαν, η Ρωσία, η Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ!

Ας ελπίσουμε, πως η ελληνική πλευρά θα άρει την αναγνώριση της κυβέρνησης της Τρίπολης και θα προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει και τη Λιβυκή Βουλή, η οποία καταψήφισε το Μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – κυβέρνησης της Τρίπολης!

Ας επαινέσουμε επίσης στο σημείο αυτό και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να προσκαλέσει στην Αθήνα – συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν κάποια 24ωρα – τον Πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης Ακίλα Σαλέχ Ισά, ο οποίος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για την επιθετική τακτική της Τουρκίας με την υπό κατάρρευση κυβέρνηση της Τρίπολης!

Ωστόσο, θα περιμένουμε δημόσια εξήγηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια για τον αποκλεισμό επιτελικού στρατιωτικού από τη συνάντηση που είχε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ!

Έτσι για να πάψουμε να ανησυχούμε από τη δημιουργία περίεργων κενών!!

Κυριάκο δεν θέλει το καλό σου η Μέρκελ…

Στις 20 Νοεμβρίου 2019 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας προκειμένου να συμμετάσχει στο εκλογικό – καταστατικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Εκεί συζητήθηκαν και οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, που συμπεριλάμβαναν και το τεράστιο ζήτημα για την Ευρώπη, το μεταναστευτικό – προσφυγικό…

Ένα ζήτημα που έχει αποβεί θανατηφόρο για την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Η οποία εγκλωβίζει όλες τις παράνομες ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα!

Παρ΄ ότι στη συνάντησή της με τον Κροάτη Πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς, είπε πως, βάσει της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας του 2016, προβλεπόταν ως αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία 6 δις ευρώ για να εμποδίζονται οι ροές μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Εν τούτοις οι παράνομες ροές μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει, απεναντίας έχουν αυξηθεί σε υπέρμετρο βαθμό!

Και το ερώτημα είναι: Άλλα λέει δημόσια η κ. Μέρκελ και άλλα “διατάζει” να γίνονται; Σε αυτήν την περίπτωση τι ακριβώς κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός;

Τα Κέντρα προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών της προηγούμενης κυβέρνησης, τα μετατρέπει σε μόνιμα Κέντρα ανά την Επικράτεια;

Δημιουργεί δηλαδή υποδομές μονίμου εγκατάστασης των παράνομων μεταναστών στα νησιά, στα χωριά και τις πόλεις, δημιουργώντας έτσι τοπικούς ισχυρούς μουσουλμανικούς θύλακες; Όταν οι σχέσεις της Ελλάδος με την γείτονα Τουρκία είναι ιδιαίτερα τεταμένες;

Στο Ζάγκρεμπ ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολλές κορυφαίες συναντήσεις. Τους μετέφερε το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από αυτές τις παράνομες ροές; Πιστεύουμε πως ναι!

Όμως το πρόβλημα μεγαλώνει αντί να μικραίνει! Τι σκοπεύει να κάνει για την Πατρίδα ο Πρωθυπουργός της, προκειμένου να την προστατέψει;

Θα εξακολουθήσει να σύρεται στα κρυφά θέλω της κ. Μέρκελ;

Να γνωρίζει ωστόσο, πως ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει! Η υπομονή του ελληνικού λαού εξαντλείται! Όταν μάλιστα στο Συνέδριο της ΝΔ (29/11 – 1/12) ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε πως έχουν δίκιο οι τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν!

Ας πάρει λοιπόν πατριωτικές αποφάσεις ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφορετικά με “πατριωτική ρομφαία” θα γίνει η πολιτική του αποκαθήλωση!!

Φίλος μου που μετέχει σε υψηλό διπλωματικό πόστο μου έθεσε το παρακάτω κουίζ και στο οποίο δεν έχω απάντηση! Θα το μοιραστώ μαζί σας, μήπως μπορέσετε εσείς να λύσετε τον γρίφο:

«Υπάρχει Έλληνας πολιτικός με καριέρα ευρωπαϊκή, άνευ χαρτοφυλακίου αυτήν την στιγμή, που ονομάζεται στον προσωπικό του περίγυρο “Γκόλφω”;

Που πήρε τηλέφωνο τον Ερντογάν (τον επονομαζόμενο “Τάσο” στα γκλαμουράτα σαλόνια της Ανατολής) προκειμένου να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;»!!

Θα μπορούσε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας να μας απαντήσει που βρίσκεται γεωγραφικά το Καστελόριζο;

loading...