Με συνοπτικές διαδικασίες: Έτσι θα “ΠΑΓΩΣΕΙ” η Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Πολλά έχουν λεχθεί για την Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Με λίγα λόγια, η Άγκυρα χάραξε ΑΟΖ μέχρι την Λιβύη και παρέκαμψε την Κρήτη και την Κύπρο. Εντός ελληνικής περιοχής (υφαλοκρηπίδας) θέλει να βάλει γεωτρύπανα για να εξορύξει φυσικό αέριο, αν και δεν το παραδέχεται και αφήνει την Λιβύη να φαίνεται ο κακός της υπόθεσης που επεμβαίνει, ενώ ο Λίβυος ηγέτης είναι υποκινούμενος από την Άγκυρα. Αυτό το κάνει ώστε να μην μπορεί η Ελλάδα να επικαλεστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πει ότι η Τουρκία εισέβαλε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η Συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας θα κατατεθεί στον ΟΗΕ.

Ποιος κυβερνά επίσημα την Λιβύη

Ο φιλο-Ισλαμιστής Φαγιέζ Σεράτζ είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης από την Διεθνή Κοινότητα. Ελέγχει ένα πολύ μικρό μέρος της χώρας.

Ο Αντι-Ισλαμιστής στρατηγός Χαφτάρ, αν και δεν είναι ο αναγνωρισμένος από την Διεθνή Κοινότητα ηγέτης, ελέγχει πάνω από τα μισά εδάφη της Λιβύης. Αυτός ο άνθρωπος θέλουμε να γίνει ο αναγνωρισμένος ηγέτης και να σχηματίσει κυβέρνηση, ώστε να “ΠΑΓΩΣΕΙ” η Συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας!!!!!

Στο el, είχαμε γράψει ότι η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει τον Αντι-Ισλαμιστή στρατηγό Χαφτάρ. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στα ΜΜΕ, αυτό έγινε ήδη.

Η προειδοποίηση που έστειλε ο Χαφτάρ στην Τουρκία

«Η Τουρκία έχει γίνει άμεση απειλή για τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης».

Πως μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα

Μας συμφέρει να αναγνωριστεί ο Χαφτάρ ως ο νόμιμος ηγέτης της χώρας διότι μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος, αφού τον διακατέχει το αντι-τουρκικό συναίσθημα.

Τι θέλει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητάει τα πάντα από την Ελλάδα, για να πάρει λίγα.Αν η Ελλάδα του παραχωρήσει οτιδήποτε, θα είναι κέρδος για την Τουρκία. Αυτά που ακούμε για την «Γαλάζια Πατρίδα» είναι ανέφικτα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι Συρία, έχει οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις, έστω και εξουθενωμένες από την οικονομική κρίση.

Ο απώτερος στόχος της Άγκυρας

Θέλει να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις, για να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα των ενεργειακών. Όταν ο Ερντογάν ζητάει τα πάντα, έχει στο μυαλό του ότι ΙΣΩΣ πάρει κάτι λίγα. Για να μιλήσουμε απλά, ο άνθρωπος κάνει «παζάρια».

Αν η Ελλάδα το πάρει επιτέλους απόφαση και εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες, η Τουρκία θα εγκλωβιστεί στα στενά της όρια. Είναι «ενεργός ηγέτης» λοιπόν ο Ερντογάν και επειδή βλέπει την ήττα να έρχεται, κάνει κινήσεις.

Εμείς όμως, δεν μπορούμε να «λυπηθούμε» την Τουρκία, διότι είναι μια χώρα που επέλεξε να βαδίσει τον δρόμο της σύγκρουσης όχι τώρα, αλλά αιώνες πριν….

loading...