Άξονας Τουρκίας-Λιβάνου κατά Αθήνας: «Ελληνικό ερευνητικό παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα, δούλευε για τον Ισραηλινό στρατό»!

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Άξονα κατά του Ελληνισμού δημιουργεί η Άγκυρα με το Λίβανο. Ο Ερντογάν προσεγγίζει πλέον όλες τις χώρες της Α. Μεσογείου, με σκοπό να μπλοκάρει τα σχέδια Aθήνας-Λευκωσίας στην περιοχή.

Μέχρι τώρα του έχει κάτσει με την Λιβύη, ενώ θέτει τις βάσεις και με το Λίβανο. Ο Ερντογάν θέλει να κάνει τουρκική λίμνη την Α. Μεσόγειο, καθώς η αποστολή UAV και F-16 στα Κατεχόμενα και η συνεργασία με την Τρίπολη έχει αυτό τον στόχο.

Επίσης οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο οδηγούν την κατάσταση σε γκριζάρισμα, με το σχέδιο της Άγκυρας είναι να βάλει την Αθήνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εδώ και λίγες ώρες έχουμε μία νέα αρνητική εξέλιξη για τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Aoun, καλεί τον ΟΗΕ να διερευνήσει την παραβίαση ελληνικού σκάφους στη θαλάσσια ζώνη που ελέγχει η χώρα του.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε να έχει λάβει χώρα ένα τέτοιο περιστατικό, όμως σίγουρα ο Ερντογάν, μέσω των υποχείριων που έχει, θέλει να διαμορφώσει την άποψη στο διεθνή παράγοντα, ότι η Αθήνα είναι ο… μπαμπούλας της περιοχής!

Το δημοσίευμα:

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν ζήτησε από την προσωρινή δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL) να διερευνήσει τους λόγους για την παραβίαση των χωρικών υδάτων του Λιβάνου για περίπου επτά ώρες από ένα ελληνικό πλοίο εξερεύνησης πετρελαίου που δούλευε για τον ισραηλινό στρατό.

Ο Aoun έκανε την έκκληση αυτή κατά τη συνάντησή του με τον διοικητή της UNIFIL, κ. Stefano Del Col, στο προεδρικό μέγαρο.

«Ο Λίβανος απορρίπτει οποιαδήποτε παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων του στα χωρικά του ύδατα» θεωρώντας ότι «οι ισραηλινές ναυτικές παραβιάσεις της κυριαρχίας του Λιβάνου δεν είναι λιγότερο επικίνδυνες από τις παραβιάσεις της ξηράς και του αέρα».

Ξεκάθαρος λοιπόν ο Ερντογάν.

loading...