Έκτακτη επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στον Έβρο: Ετοιμάζεται ο ηλεκτρικός φράκτης- «Να μπει τέλος στις ανεξέλεγκτες ροές» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς η δημιουργία των κλειστών κέντρων έχει δρομολογηθεί, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στον Έβρο.
Στον Έβρο βρέθηκε εχθές εκτάκτως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Το υπουργείο, ετοιμάζεται για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού υπερσύγχρονου φράκτη με κάμερες, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Μπορεί το βάρος να έχει δοθεί εδώ και καιρό στα νησιά, ωστόσο υπολογίζεται ότι από τον Έβρο, περνούν τουλάχιστον 200 άτομα καθημερινά. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες αφού όπως λένε οι κάτοικοι, νιώθουν αβοήθητοι και φοβισμένοι μετά από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν λάβει χώρα, με πρωταγωνιστές ομάδες νεαρών μεταναστών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, πρόκειται επίσης να τοποθετηθούν χωριστά υπερσύγχρονες κάμερες στα σύνορα για να συμβάλλουν στην επίλυση της ανεξέλεγκτης μετανάστευτης και στην εν γένει καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ θα ενισχυθεί με οχήματα αλλά και με συνοριοφύλακες, η πρόσληψη των οποίων προχωρά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την αύξηση των θέσεων των συνοριακών φυλάκων κατά 400. Με το εν λόγω προεδρικό διάταγμα και την αύξηση των θέσεων ανάβει το πράσινο φως για την προκήρυξη 400 προσλήψεων συνοριοφυλάκων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπογράφεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη και αυξάνει τις αρχικά προβλεπόμενες από το νόμο 2622/2019, 1.000 οργανικές θέσεις των συνοριακών φυλάκων, κατά 400.

Η τοποθέτηση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού φράκτη είναι σίγουρα ένα πολύ καλό βήμα, τη στιγμή που χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια που μπορούμε να έχουμε διαθέσιμη, για την προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας.

Το μεταναστευτικό φαίνεται πως είναι ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει, επομένως πρέπει σαν χώρα να πάρουμε όσα περισσότερα μέτρα γίνεται, για να το αντιμετωπίσουμε, στα πλαίσια πάντα του διεθνούς δικαίου.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι των τοπικών περιοχών συγκεντρώθηκαν πριν μια εβδομάδα στους Κήπους του Έβρου, για να διαμαρτυρηθούν για τον ανελέητο εποικισμό της χώρας.

loading...