Η Ευρώπη εγκατέλειψε τους Χριστιανούς του Λιβάνου! Σοβαρή απειλή για το τελευταίο προπύργιο του Χριστιανισμού στην περιοχή

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Λίβανο και Λιβανέζοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαμαρτύρονται στη Βηρυτό παρά την σκληρή καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας σε μερικές από τις πιο βίαιες αναταραχές σε ένα κύμα διαδηλώσεων που σάρωσε τον Λίβανο από τις 17 Οκτωβρίου. Ο κόσμος δείχνει εξαγριωμένος με μια κυρίαρχη ελίτ που οδήγησε τη χώρα στη χειρότερη οικονομική της κρίση εδώ και δεκαετίες και απαιτεί τη δημιουργία ανεξάρτητης κυβέρνησης των τεχνοκρατών.

Απειλή για το τελευταίο προπύργιο των Χριστιανών

Η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στο Λίβανο έχει οδηγήσει σε υψηλό επίπεδο μετανάστευσης του χριστιανικού πληθυσμού, και μια παρόμοια τάση μπορεί να οδηγήσει στην εξαφάνιση του τελευταίου οχυρού των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, κάτι που θα επιδεινώσει την κατάσταση στη χώρα και στην περιοχή, δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Al-Mashrek στο RIA Novosti Fadi Dairy.

Από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Προσφύγων στο Λίβανο, πηγή δήλωσε ότι υπάρχουν πραγματικές ανησυχίες για την έναρξη μιας απτής ροής μετανάστευσης από τον Λίβανο στο πλαίσιο της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης στη χώρα. «Σήμερα υπάρχει μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αν οι υπεύθυνοι δεν λύσουν γρήγορα το πρόβλημα, κάποιοι Λιβανέζοι θα φύγουν «, ανέφερε η πηγή.

«Η χριστιανική κοινότητα σήμερα βρίσκεται σε μια αξιοθρήνητη κατάσταση. Οι περισσότεροι από τους νέους και τις οικογένειες που έχουν την ευκαιρία να φύγουν προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα … Μόλις εξαφανιστεί το τελευταίο οχυρό των χριστιανών στην περιοχή, που είναι ο Λίβανος, η κατάσταση θα είναι πολύπλοκη μέχρι άκρων”, δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Al-Mashrek, είναι προφανές ότι οι χώρες του Κόλπου – η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλοι – υποστηρίζουν την πίστη τους στο Λίβανο. «Δυστυχώς, δεν βλέπουμε καμία ανησυχία για τους χριστιανούς από ισχυρά χριστιανικά κράτη. Στην ίδια την Ευρώπη, λαμβάνει χώρα δημογραφική αλλαγή λόγω της εισροής πολιτών άλλων θρησκειών και είναι μεγάλης κλίμακας. Καμία από τις ισχυρές χώρες δεν ήρθε στο Λίβανο με το ερώτημα πώς να βοηθήσει τους χριστιανούς εδώ”, είπε.

Σημείωσε τον σημαντικό ρόλο της παρουσίας περισσότερων από 1,5 εκατομμυρίων Συρίων προσφύγων στο Λίβανο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι. «Συμφωνούμε με αυτούς τους πρόσφυγες. Αλλά οι Χριστιανοί άρχισαν να αισθάνονται σαν πρόσφυγες στην πατρίδα τους «, πρόσθεσε.

«Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τους Χριστιανούς να παραμείνουν στη γη τους. Τώρα η χριστιανική μετανάστευση είναι πολύ υψηλή. Οι περισσότεροι νέοι σκέφτονται προς την κατεύθυνση της αποχώρησης για να σπουδάσουν ή να εργαστούν, για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και να δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις για να μετακινήσουν και τις οικογένειές τους. Εδώ βλέπουν ότι δεν τους παρέχονται ούτε οι ελάχιστες συνθήκες διαβίωσης. Δεν μιλάμε για οικονομική βοήθεια. Πρόκειται για προστασία, εκπαίδευση και πολιτιστική και κοινωνική στήριξη», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι περισσότεροι Χριστιανοί εγκαταλείψουν τον Λίβανο, αυτό θα οδηγήσει σε επικίνδυνη ανισορροπία.

loading...