Στην Ελλάδα δεν πας φυλακή για βιασμό με σκουπόξυλο

Όλα μέλι-γάλα αν η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει ότι η πράξη είναι τιμωρητική
Ξεπερνά κάθε φαντασία το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου, το οποίο ουσιαστικά αθώωσε έναν 47χρονο ο οποίος χτύπησε, απείλησε και βίασε με σκουπόξυλο τον 18χρονο φίλο της κόρη του για να τον τιμωρήσει που είχε σχέση με την 14χρονη.

Ο πατέρας αρχικά είχε τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 10 μηνών. Ωστόσο στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή του μειώθηκε στους 15 μήνες με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης, ενώ το δικαστήριο δεν αναγνώρισε τον βιασμό ως… βιασμό! Το σκεπτικό του δικαστηρίου σύμφωνα με το οποίο άφησε ουσιαστικά ελεύθερο τον δράστη προκαλεί έντονα ερωτηματικά.

Το δικαστήριο θεώρησε ότι νομικά δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί βιασμός η σεξουαλική κακοποίηση του 18χρονου με αντικείμενο από τον πατέρα απλά και μόνο επειδή η πράξη φέρεται να αποσκοπούσε όχι στην ικανοποίηση του δράστη αλλά στην τιμωρία και τον εξευτελισμό του παθόντα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός στο Δικαστήριο και τελικά το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από βιασμό σε παράνομη βία, η οποία είναι πλημμέλημα και με βάση τον νέο ποινικό κώδικα τέθηκε στο αρχείο. Ουσιαστικά, ο κατηγορούμενος δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτή του την πράξη!

Παράλληλα και η κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης, την οποία αντιμετώπιζε, τέθηκε επίσης στο αρχείο, καθώς αφορά σε γεγονότα προ του 2016 μιας και το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στη Μεσσαρά της Κρήτης.

Τελικά, το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο μόνο για την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή με τον 47χρονο να οδηγείται ελεύθερος σπίτι του!

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα δεδικασμένο σύμφωνα με το οποίο ένας βιαστής θα μπορεί να υποστηρίζει ότι βιάζει μόνο για να τιμωρήσει το θύμα του και όχι για να ικανοποιηθεί ο ίδιος. Ειδικά μάλιστα αν έχει επιλέξει κάποιο αντικείμενο για να βιάσει το θύμα του, η ατιμωρησία του είναι πλέον πολύ πιθανή!

loading...