Προσπάθεια “νεκρανάστασης” του Κώστα Σημίτη.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στο πρόσφατο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βγήκε μήνυμα, πως το ΠΑΣΟΚ ενσωματώνεται στο ΚΙΝΑΛ! Έτσι εγένετο το θέλημα της “αυτοκράτειρας” Φώφης Γεννηματά, να είναι πρόεδρος δυο κομμάτων! Που όμως αυτήν την στιγμή το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται ικανό να φέρει πίσω  έναν σεβαστό αριθμό στελεχών, που αυτομόλησαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ! Αφού πλέον το “πράσινο” στρατόπεδο δεν λογίζεται ως κόμμα Εξουσίας!

Έτσι η κ. Γεννηματά, ξεπερνώντας ζητήματα αμφισβήτησης χωρίς ουσιαστικές παρενέργειες, θα νιώθει πλέον ασφαλής (;;;;) στην προεδρική της καρέκλα για τα επόμενα δυο χρόνια! Ε… και; Τι ευελπιστεί να καταφέρει με τα πολιτικά απολιθώματα Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου εκ δεξιών της και εξ αριστερών της αντίστοιχα; Με τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου εξαπτέρυγά της, περιμένει να την εμπιστευτεί ο λαός μας και να την τιμήσει με την ψήφο του;

Αφού ο λαός μας δεν ξεχνά αυτούς τους δυο πολιτικούς άνδρες! Δεν ξεχνά τον “εκσυγχρονιστή” Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που το 1996 στην κρίση των Ιμίων δημιούργησε τις “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, επ΄ ωφελεία της Τουρκίας! Ο οποίος το 1997 στη Μαδρίτη αναγνώρισε υπέρ της Τουρκίας ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο! Δεν ξεχνά ο λαός μας την απροετοίμαστη είσοδό μας στο ευρώ και την οικονομική αρχή εξαθλίωσής του!

Αυτόν τον πολιτικό ολετήρα για την Πατρίδα προσπαθεί η Φώφη Γεννηματά να πλασάρει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Η αρχή του σχεδίου των εντολέων της άρχισε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με την παρουσία του Κώστα Σημίτη δίπλα της;

Με την συνέχεια να γίνεται την Κυριακή, με την “πολιτική” παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού στα “ΝΕΑ”; Ένα καταχωρηθέν άρθρο που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και πολλά ερωτηματικά!

Έτσι ξαφνικά – αφού καμιά του παρέμβαση δεν είναι τυχαία – θυμήθηκε ο κ. Σημίτης τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι το 1999, όταν άνοιξε την κερκόπορτα για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Άλλη μια ενδοτική προσπάθεια του κ. Σημίτη, χωρίς κανένα όφελος για την Ελλάδα.     

Ωστόσο, το ζοφερό είναι πως σε αυτό το άρθρο – που δεν γράφτηκε και δεν καταχωρήθηκε τυχαία αυτήν την χρονική στιγμή – είναι πως ο Κώστας Σημίτης κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς του στη Σύνοδο Κορυφής του 2004, όπου μιλάει για “χαμένη ευκαιρία” εντάξεως της Τουρκίας στην ΕΕ, αφού ο διάδοχός του στην Πρωθυπουργία δεν στήριξε αυτήν την προσπάθεια του ίδιου!

Προκλητικότατος ο κ. Σημίτης μετά από όσα “πλεονεκτήματα” έδωσε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της θητείας του στον πρωθυπουργικό θώκο.

Αλλά όπως προείπα, τίποτε δεν αφήνει στην τύχη ο κ. Σημίτης και οι πολιτικοί εντολείς του. Ο στόχος του άρθρου του ήταν ο Κώστας Καραμανλής! Έπρεπε να πληγεί ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετά την 9χρονη αφωνία του από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας, τάραξε τελευταία με τις ομιλίες του για τα ελληνοτουρκικά, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το “μεταναστευτικό”, τα θολά πολιτικά νερά του “εκσυγχρονισμού” και της παγκοσμιοποίησης, στα οποία κολυμπούν, ο κ. Σημίτης, ο κ. Γ. Παπανδρέου η κ. Γεννηματά, αλλά και ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Βέβαια, πάντα ήταν στόχος ο Κώστας Καραμανλής, όχι μόνο του Κώστα Σημίτη, αλλά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως άλλωστε απεικονίζεται και σε κάποιο σημείο του βιβλίου του Αλέξη Παπαχελά με τον τίτλο: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια”, στο οποίο ο αναγνώστης διαπιστώνει την απόλυτη ταύτιση της πολιτικής χάραξης στα ελληνοτουρκικά των Μητσοτάκη – Σημίτη!

Μας “λέγει” λοιπόν σε κάποιο σημείο του βιβλίου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

«…Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Το ανοιχτό τηλέφωνο, η ανοιχτή γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει πάντα να υπάρχει…»!

Γι΄ αυτό ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ, ποτέ ξανά Κώστα Σημίτη, ποτέ ξανά Γιώργο Παπανδρέου! Όσο λυσσαλέα κι αν είναι η προσπάθεια κάποιων να “ζωντανέψουν πολιτικά νεκρά πρόσωπα”!!

loading...