Ο Τραμπ «αποθεώνει» τον Ερντογάν: «Εδραιώνει την ασφάλεια στα Βαλκάνια!» – «Πάει καλά η ζώνη ασφαλείας στη Συρία»

«Μέλι έσταζε» το στόμα του Τραμπ για τον Ερντογάν -για ακόμη μία φορά- μετά την εκτός προγράμματος συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά την πάγια θέση του Πενταγώνου και των Γερουσιαστών κατά της Τουρκίας, συνεχίζει να υποστηρίζει το καθεστώς Ερντογάν, ενισχύοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με τις τακτικές της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, ο Τραμπ σχολιάζοντας την συνάντηση με τον Ερντογάν είπε:

«Είχαμε μια εκτός προγράμματος συνάντηση, συζητήσαμε τα πάντα, για την Συρία, τους Κούρδους, τα σύνορα, η ζώνη ασφαλείας τα πάει πολύ καλά, δίνω τα εύσημα στην Τουρκία για αυτό, η κατάπαυση πυρός τηρείται πολύ καλά, η Τουρκία ήταν πολύ καλή στην εδραίωση της ασφάλειας στα Βαλκάνια».

Βέβαια μια απορία για το πώς όσα συζήτησαν Τραμπ και Ερντογά -κατά την δήλωση του ίδιου του Προέδρου των ΗΠΑ- σχετίζονται με τα Βαλκάνια, μάλλον δημιουργείται…

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό,ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα μια «πολύ παραγωγική» συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Βρετανία, όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση.

Ο Φαχρετίν Αλτούν έκανε το σχόλιο στο Twitter και το γραφείο του ανέφερε πως η συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ διήρκεσε μισή ώρα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε τη συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη σημασία που έχει η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στη συμμαχία, η περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της αύξησης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκ. δολάρια, οι προκλήσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

loading...