ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένα στην Τυνησία ο Ερντογάν – Κλείνει στρατιωτική συμφωνία & με την Τύνιδα

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε πριν λίγο ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Εδώ και λίγες ώρες το προεδρικό του αεροσκάφος έχει προσγειώθεί στη Τύνιδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί την Τυνησία και πλέον μας βάζει όλους σε σκέψεις για το τι ετοιμάζει και με αυτή την χώρα. Μάλιστα τον συνοδεύει και ο αρχηγός της ΜΙΤ και αυτό έχει την σημασία του.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο Ερντογάν θα συζητήσει με το νέο πρωθυπουργό της χώρας Kays Said τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο, ενώ θα υπογράψει νέες οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες.

Τι αναφέραμε:

Πρώην Τούρκοι ναύρχοι και σύμβουλοι του Ερντογάν, προτείνουν να σταλούν τις επόμενες ημέρες πολεμικά πλοία στη Λιβύη για να στηριχθεί το καθεστώς της Τρίπολης.

Μάλιστα ο γνωστός πρώην ναύρχος Cem Gürdeniz, υποστηρίζει πως στα πλαίσια της Μεσογειακής Ασπίδας, η Τουρκία θα πρέπει να επεκτείνει τις βλέψεις της και να στραφεί και προς την Τυνησία.

Εκεί όπως αναφέρει, ο Ερντογάν θα πρέπει να στέλνει πολεμικά πλοία, με σκοπό τον έλεγχο της Μεσογείου, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά του οι Έλληνες θα πρέπει να μπλοκαριστούν.

Ο Ερντογάν ετοιμάζει σχέδιο περικύκλωσης της Ελλάδας με λίγα λόγια.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια https://www.pentapostagma.gr

loading...