«ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ»: Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ


ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ;ΚΡΑΥΓΗ του Πούτιν ακούγεται από την Βουλγαρία μέχρι τα ΣΤΕΝΑ και το ΑΙΓΑΙΟ. Τρέχουν όλα.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όλη η περιοχή μας βοά πολεμικές συγκρούσεις.
Ασκούνται φοβερές πιέσεις. Ο αγωγός Turkish stream τον οποίο διαφήμισαν τόσο πολύ βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα .

Η ολοκλήρωση της υλοποίησης του θεωρείται αδύνατη , κάτι που εξοργίζει μαζί με άλλες παραμέτρους τον Ρώσο και τον κατεβάζει μια ώρα αρχύτερα στα ΣΤΕΝΑ. Εκεί παίζεται το μεγάλο παιχνίδι.

Όλες οι γεωπολιτικές εξελίξεις διαμηνύουν μεγάλη σύγκρουση πέριξ του ορίου των Συμπληγάδων που διαχωρίζουν την Μαύρη θάλασσα από τα Στενά του Βοσπόρου.
Αυτή όμως η σύγκρουση θα προετοιμαστεί με τα Ελληνοτουρκικά που θα προηγηθούν.

Μπορεί η προσοχή μας να εστιάστηκε στην Συμφωνία τουρκίας –Λιβύης, αλλά τρέχουν γεγονότα φοβερά στο παρασκήνιο και στήνουν ένα συγκρουσιακό υπόβαθρο στην ευρύτερη περιοχή μας.

« Ενώ το κοινοβούλιο στην Τουρκία επικύρωσε σήμερα το μνημόνιο συνεννόησης που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου η τουρκική κυβέρνηση με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.»

Μαζί με τα Ελληνοτουρκικά κραυγή πολέμου ακούγεται από την Βουλγαρία. Και αυτή την φορά δεν είναι παίξε – γέλασε τα πράγματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν τα έβαλε με την Βουλγαρία.
« Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Βουλγαρία ότι καθυστερεί εκ προθέσεως την υλοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στο έδαφός της και είπε πως η Μόσχα θα βρει τρόπους να παρακάμψει τη Βουλγαρία αν χρειαστεί.»

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Σότσι έπειτα από συνομιλίες με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτις.


Την ώρα που τουρκία και Ρωσία ετοιμάζονται να κάνουν τα εγκαίνια του Turkish stream στην ΠΟΛΗ , το όλο έργο σταματάει εκεί και η Ευρώπη θα μείνει να κρυώνει.
Και το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται είναι :

Ποιους άραγε τρόπους θα βρει ο Πρόεδρος Πούτιν για να παρακάμψει την Βουλγαρία , κατά τις δηλώσεις του, μιας και το έργο έφτασε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, δηλ. λίγα χιλιόμετρα απόσταση από τα Ελληνοτουρκικά Σύνορα στον Έβρο;
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ τις τελευταίες ώρες τεντώνουν πολύ.

« Η Ρωσία διέταξε σήμερα έναν Βούλγαρο διπλωμάτη να εγκαταλείψει το έδαφός της, σε αντίποινα για την απέλαση, τον περασμένο Οκτώβριο, ενός Ρώσου διπλωμάτη που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία από τη Σόφια.

Στις 5 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας παρέδωσε διακοίνωση στον πρεσβευτή της Βουλγαρίας Ατανάς Κραστίνε στην οποία κηρύσσει 'persona non grata' [ανεπιθύμητο πρόσωπο] έναν σύμβουλο της πρεσβείας", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική διπλωματία.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :