«Πολυεθνική επίθεση» στο στράτευμά της περιμένει η Ρωσία – Κρατάει την ανάσα του ο πλανήτης

Τι φοβάται η Μόσχα και πως μπορεί να αντιδράσει η «κόκκινη αρκούδα»;
Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, εστίασε στο πώς οι πληροφορίες «έχουν μετατραπεί σε ένα ισχυρό όπλο στα σωστά χέρια και με επαρκείς πόρους».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας, η επίθεση στοχεύει να υπονομεύσει την πίστη των ρώσων πολιτών στην ετοιμότητα του στρατού της χώρας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει πληροφορίες ότι πολλά έθνη προετοιμάζουν μια επίθεση μέσω της διαρροής πληροφοριών που θα στοχεύει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ρουσλάν Τσαλίκοφ σε συνέντευξη στην Krasnaya Zvezda επίσημη εφημερίδα του στρατού την Παρασκευή.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες για το πώς ξεχωριστά έθνη μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ασχολούνται με συντονισμένες ενέργειες για να δυσφημήσουν ρωσικές αρχές, πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφους», δήλωσε ο Τσαλίκοφ.

«Επιπλέον, αναμένουμε την ενισχυμένη πίεση στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία σε όλα τα επίπεδα».

Πρόσθεσε επίσης ότι οι άνθρωποι πίσω από την φερόμενη επίθεση πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα «βρώμικα εργαλεία του πολέμου πληροφοριών» και ότι η ρωσική στρατιωτική ηγεσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την επίθεση με «ειλικρινή και διαφανή δουλειά».

Επίσης, εστίασε στο πώς οι πληροφορίες «έχουν μετατραπεί σε ένα ισχυρό όπλο στα σωστά χέρια και με επαρκείς πόρους».

Νωρίτερα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι ανίχνευσαν 34 ξένα αεροσκάφη που ασχολούνται με δραστηριότητες αναγνώρισης κοντά στον εναέριο χώρο της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, κ. Βαλερι Γκερασίμοφ, επίσης σημείωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι «ασκείται πρωτόγνωρη πολιτική, οικονομική και επικοινωνιακή πίεση στα κράτη που προσπαθούν να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».

(Με πληροφορίες από το Sputniknews – φωτο:Unsplash)

loading...