ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι Τούρκοι θέλουν να γίνουν απόλυτοι κυρίαρχοι στο Αιγαίο

Χαρακτηριστικές εικόνες ΝΑ της Καλόλιμνου…
Το πλήρωμα φουσκωτού της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από Έλληνα ψαρά να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά!

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Κυριακή στις 11.30 το πρωί και ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλόλιμνου κοντά στα Ίμια.

Τελικά το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές, καθώς όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο, ο ψαράς δεν έχασε την ψυχραιμία του.

Ο αλιέας κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σημειώνεται πως αυτή τη περίοδο κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη ναυμαχία ή μάχη της τσιπούρας με τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να προστατεύουν τους τούρκους ψαράδες ενώ δεν έχουν λείψει και τα επεισόδια μεταξύ τούρκων λιμενικών και ελλήνων ψαράδων.

Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. σημείωναν πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από τούρκους ψαράδες όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι.

Δείτε το βίντεο που αποδεικνύει πως οι Τούρκοι θέλουν να γίνουν «απόλυτοι κυρίαρχοι στο Αιγαίο»:

loading...