Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ερντογάν με πολεμικές απειλές: «Κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει από τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο»

Δεν καταλαβαίνει από γιορτές και Πρωτοχρονιά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος σήμερα, λίγες ώρες πριν από την έλευση του νέου έτους, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο μνημόνιο που υπέγραψε με τη Λιβύη και είπε πως με την στήριξη που θα παρέχουν στην νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης θα εξασφαλίσουν την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών με όλα τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία με τη συμφωνία αυτή απέκτησε στρατηγικό πλεονέκτημα και απεγκλωβίστηκε.

«Τα σχέδια για τον πλήρη αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Μεσόγειο εξουδετερώθηκαν τελείως με τα τελευταία βήματα που κάναμε» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή κάθε πτυχής των μνημονίων συνεργασίας που υπέγραψε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης» σημείωσε και πρόσθεσε πως «κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Τουρκία έχει μπει σε μια περίοδο συνεχούς πολιτικής δραστηριότητας μέχρι το 2023 και υπογράμμισε ότι το 2019 ήταν μια χρονιά με πολύ δουλειά και ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμη πιο παραγωγική με την Τουρκία να συνεχίζει να επικεντρώνεται στους στόχους της για το 2023 για να διευκολύνει την σταθερότητα στην περιοχή.

«Η Τουρκία θα διαβεβαιώσει ότι το 2020 θα ισχύσουν όλες οι παράμετροι της συμφωνία με την Λιβύη, σε υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Τρίπολης» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία που υπόγραψε με την Λιβύη χάλασε τα σχέδια τους για να εξαιρέσουν την χώρα μας από τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο».

«Σήμερα, η Τουρκία κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και με αίσθηση ελπίδας. Η χώρα θα συνεχίσει να διατηρεί την ενότητα, την σταθερότητα και την ευημερία της έναντι των επιθέσεων που δέχεται» ανέφερε.

Ο Ερντογάν έθεσε επίσης ως στόχο για το 2020 την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας καθώς και την εφαρμογή προγράμματος στέγασης σε 81 επαρχίες της χώρας με κρατικά κεφάλαια.

loading...