ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Κυανός Ουρανός

Διαχρονικά το πρόβλημα του Ελληνισμού είναι οι προδοσίες.
Εφιάλτης, Πήλιος Γούσης και στρατιές
προδοτών σφραγίζουν τις μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Που όμως οφείλεται αυτό και πως αντιμετωπίζεται;

Να διευκρινιστεί αρχικά ότι για να μιλήσει κάποιος για προδότες, πρώτα θα πρέπει να έχει τιμήσει τους ήρωές του, που σε αυτούς οφείλεται το Ελληνικό μεγαλείο. ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Όχι να κοπτόμαστε για τους ήρωες όταν θέλουμε να φανούμε κοσμικά

ΑΛΛΑ

Να ζούμε και να αναπνέουμε με ευγνωμοσύνη σε αυτούς, που πότισαν με Ελευθερία, σοφία, υπερηφάνεια και λεβεντιά τη ζωή και το Έθνος μας.

Να αντιστεκόμαστε στους προδότες, που αμαύρωσαν τους ήρωες, ακόμα και μετά θάνατον.

Να εκτιμούμε πολύ περισσότερο τους δικούς μας ήρωες από τους ξένους, να έχουμε π.χ. τον Αχιλλέα πολύ πιο πάνω από τον Τσε Γκεβάρα.

Ούτε καν να επιτρέπουμε σύγκρισιν του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Τζένκις Χαν ή τον Αττίλα

Ακόμα κι αν πρόκειται για μυθολογικούς ήρωες να θωρούμε πολύ ανώτερον τον Ηρακλήν από τον Σούπερμαν και τον Θησέαν από τον Μπάτμαν.

Να μεγαλώνουμε μαθαίνοντας τα παιδιά μας ότι ο Ιντιάνα Τζόουνς δεν “φτουράει” μπροστά στον Κολοκοτρώνη ή ο Ποπάυ μπροστά στον Καραϊσκάκη.

Να τα μαθαίνουμε ότι ο πραγματικός διαφωτισμός της ανθρωπότητας οφείλεται στις δυο πολιτιστικές εκλάμψεις του Έθνους μας και δεν έχει καμμιά σχέσιν με τον γαλλικόν συσκοτισμόν και διαστρεφισμόν.

Γενικά όχι απλά να μην είμαστε λάτρεις της δυτικής σιωνιστικής υποκουλτούρας και α-πολιτισμού (γιατί κι αυτά ήταν πολιορκητικοί κριοί για την πολιτιστικήν και φυσικήν άλωσιν της χώρας και του Έθνους) αλλά να την αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας και να προσπαθούμε να αποτοξινωθούμε από τον τόσων αιώνων επηρεασμόν από αυτόν.

Αλλά ακόμα κι αν κάναμε κάποια ή όλα (διότι όλοι λίγο-πολύ έχουμε πέσει στη παγίδα), να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας κι όχι απλά να μεταμεληθούμε αλλά να μετανοήσουμε γι αυτά.

Και βέλτιστο να κάνουμε μνημόσυνο για τους ήρωες, όχι μόνον εκκλησιαστικόν αλλά και προφορικόν, όπου σταθούμε και βρεθούμε να τους επαινούμε, ώστε να επέλθει εξιλέωσις και κάθαρσις όπως στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...