Γ. Τράγκας: Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με την Τουρκία. Η ΕΕ θα πετάξει στα σκουπίδια την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Καλά πήγε το εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής. Υπήρξε ομοφωνία. Υπήρξε ομόνοια και όχι φαιδρότητες. Η ελληνική κυβέρνηση κερδίζει πόντους στο διεθνή περίγυρο. Οι συμμαχικές δυνάμεις άρχισαν να βλέπουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν προσβάλλει και τα δικά τους συμφέροντα, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης του οικοπέδου της ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου και του Αιγαίου.

Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και όσοι διαθέτουν μεγάλες εταιρίες πετρελαίου βλέπουν έναν οικοπεδοφάγο που θέλει να κτίσει παράνομα τα συμφέροντά του και να επιβάλλει απόψεις.

Ο Μητσοτάκης, όπως εκτιμάται, αξιοποιεί τη βούληση των ευρωπαίων να απωθήσουν τους Οθωμανούς μακριά από τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Είναι θέμα χρόνου να πλεύσει ο γαλλικός στόλος στα νερά μας και πρέπει να αναζητήσουμε οπωσδήποτε τη βοήθεια του Εμανουέλ Μακρόν χωρίς να μπλέκουμε τα πράγματα, με το ΒΕΤΟ των Σκοπίων και με λανθασμένες κινήσεις υποστήριξης του γειτονικού κρατιδίου. Αυτές οι κινήσεις φαίνεται ότι καθοδηγούνται από το Βερολίνο και το ίδρυμα Σόρος. Η Γαλλία έχει βάλει ΒΕΤΟ στα Σκόπια και σε αυτό πρέπει να είμαστε διακριτικοί. Πρέπει να πείσουμε τους φίλους μας τους Γάλλους να έχουν παρουσία του γαλλικού στόλου στο ανατολικό Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Πρέπει επίσης να υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία των Ιταλών.

Μετά την ομοφωνία στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αναμένουμε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς και κυρίως στον ΟΗΕ. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να πάμε στο Διεθνές δικαστήριο στη Χάγη και αυτοί που δεν θέλουν.

Περιμένουμε να δούμε την ανακήρυξη της δικής μας ΑΟΖ με την Κύπρο. Εντός τακτής προθεσμίας πρέπει να υποβάλλουμε τους δικούς μας χάρτες στον ΟΗΕ. Ο Οργανισμός είναι υποχρεωμένος να στείλει όλη αυτή την αντιπαράθεση με την Τουρκία στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Είναι άλλο πράγμα να πάμε μόνοι μας με την Τουρκία και άλλο να παραπέμψει την υπόθεση ο Οργανισμός.

Αν πάμε μόνοι μας, αυτό σημαίνει ότι αποδεχόμαστε ότι έχουμε πράγματα να μοιράσουμε με την Τουρκία και ότι η άλλη πλευρά έχει δικαίωμα να συζητήσει τις παράνομες διεκδικήσεις. Θα πει κάποιος, το ίδιο δεν είναι που θα στείλει στη Χάγη την υπόθεση ο ΟΗΕ; Εδώ υπάρχουν καυτά ερωτήματα για τη δράση διαφόρων στην Αθήνα. Γιατί καθυστέρησαν να ανακηρύξουν ΑΟΖ με την Κύπρο; Γιατί άφησαν τον Ερντογάν να βρει τον παραπαίοντα Λίβυο Σάρατς; Ποιοι είπαν στην Αθήνα ότι πρέπει να καθυστερήσει για να μην διεγερθεί η Τουρκία και θυμώσει; Ποιοι είπαν στον κο Τσίπρα ότι δεν πρέπει να χαλάσουν οι προσπάθειες για επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό; Και ποιοι μποτιλιάρισαν έξι μήνες τον Μητσοτάκη να ανακηρύξει ΑΟΖ;

Αν τυχόν πάμε μόνοι μας με την Τουρκία, αυτό προϋποθέτει συνυποσχετικό που υπογράφεται και από τις δύο πλευρές. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπει σε κουβέντα μοιρασιάς της δικής μας κυριαρχίας. Αυτό θέλει και ο Ακάρ που φωνάζει κάθε μέρα : «να κουβεντιάσουν οι δύο πλευρές». Αυτό θέλουν και οι εθνοτερμίτες των Αθηνών που έφεραν το μνημόνιο, έφεραν την ισοπέδωση και την καταστροφή στην πατρίδα μας και άνοιξαν κερκόπορτες στην εθνική άμυνα.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι προτείνονται για υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας, ο Σημίτης και ο Παπανδρέου. Είναι εκπληκτικό ότι προτείνεται για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο άνθρωπος που αναγνώρισε τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας με τη συμφωνία της Μαδρίτης και ο άνθρωπος, ο οποίος έφερε την αιώνια κατοχή στην Ελλάδα με το μνημόνιο και το ΔΝΤ.

Όποιος υπογράψει παραχώρηση εδάφους ή εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, θα κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.
Όποιοι ξένοι ή εσωτερικοί εχθροί θέλουν να παρασύρουν τον Μητσοτάκη σε καινούργιες Πρέσπες είναι σαφέστατα εχθροί του έθνους.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με την Τουρκία. Όσα θέλει είναι εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Ελπίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν θα παρασυρθεί από ξένους ή ντόπιους σε κανένα από τα εθνικά μας θέματα. Εμείς είμαστε ειρηνικός λαός, δεν αναζητούμε πολέμους και αντιπαραθέσεις με τους γείτονες. Αν αυτοί θέλουν η Γαλάζια Πατρίδα θα γίνει κόκκινη από το αίμα των γκρίζων λύκων. Όλη η περιοχή, όλο το Αιγαίο θα ακούσει τους θρήνους των λύκων. Τότε θα καταλάβει ο Ερντογάν ότι είναι ανόητο στην εποχή μας να θέλεις την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε λίγο ο Σάρατζ δεν θα υπάρχει στη Λιβύη, παρά τη στρατιωτική ενίσχυση που παίρνει από την Άγκυρα.

Όπως μου είπε χθες ο Λίβυος ναύαρχος, δεξί χέρι του Χαφτάρ, ο στρατός απέχει πέντε χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Ο Ερντογάν έχει στείλει 6.000 τζιχαντιστές, μέλη του Isis για να υπερασπίσουν το φίλο του. Βρίσκονται στην πόλη Μιζουράτα και είναι ενισχυμένα με μη επανδρωμένα ιπτάμενα drones, τα οποία διευθύνονται από Τούρκους αξιωματικούς. Η συμφωνία θα ακυρωθεί ουσιαστικά στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αυριανή Σύνοδος αναμένεται να πετάξει στα σκουπίδια την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

Ο κος Ερντογάν απλώνει πολύ τον τραχανά. Τώρα θέλει να στείλει στρατιωτική βοήθεια στον Σάρατς, ο οποίος αναμένεται να πέσει εντός των προσεχών ημερών ή εβδομάδων. Θέλει να στείλει εκστρατευτικό σώμα. Το ερώτημα είναι : « πόσους πολέμους θέλει ο κος Ερντογάν;». Παντού θέλει να κυριαρχήσει στρατιωτικά. Έχει αρχίσει να το παίζει Χίτλερ της Εγγύς Ανατολής. Θέλει πόλεμο στην Κύπρο, θέλει πόλεμο στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλει πόλεμο στο Αιγαίο, τώρα θέλει πόλεμο στη Λιβύη. Απειλεί τους Έλληνες, τους Γάλλους, τους Ιταλούς, τους Αιγύπτιους, τους Λίβυους. Έχει ανοίξει τόσο πολύ η όρεξή του, που κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το ρεξόνα. Έχει βρομίσει πολύ η βουλιμία του. Αισθάνεται ότι είναι καιρός να απλωθεί η Τουρκία στη Βόρεια Αφρική, να καταλάβει τη Λιβύη και τα πετρέλαιά της, να κατακτήσει την Κρήτη και τη Ρόδο, να κατηφορίσει στον Κυπριακό Νότο.. Ο άνθρωπος δεν είναι καλά και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο. Πρέπει να ακούσει τους θρήνους των λύκων.

loading...