ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Σου λένε ότι έχουν σχέδιο. Σου λένε ότι θα υπερασπιστούν την Ελλάδα. Σου λένε ότι θα ευημερήσουμε. Σου λένε ότι θα γυρίσει ο χρόνος και οι Έλληνες θα γυρίσουν πίσω μαζί. Σου λένε τόσα που γεμίζουν τα αυτιά σου μελωδίες.

Και όταν κοιτάς τους άλλους να σε λένε δειλό. Σε λένε μία παγκόσμια πόρνη που αναζητά την καλύτερη πληρωμή καθημερινά. Σου λένε ότι οι λογαριασμοί στην Ελβετία είναι τόσο φουσκωμένοι που ο Ετεοκλής είναι χλωμός, ένας νεκρός.

Σου λένε ότι οι επενδυτές έρχονται. Σου λένε ότι η ανάπτυξη έρχεται. Σου λένε ότι η Ελλάδα έχει φίλους. Σου λένε ότι μαζί όλοι μπορούμε. Σου λένε ότι τίποτα δεν είναι ήδη ξεπουλημένο. Σου λένε ότι δεν μας φοβίζει τίποτα και θα πολεμήσουμε.

Και κοιτάς τους άλλους να σε λένε αποικία. Σε λένε δική τους πόρνη που πουλάνε καθημερινά. Σου λένε ότι οι νταβατζήδες τους είναι Έλληνες πατριώτες. Σου λένε ότι 40 χρόνια σε μεγάλωναν για να σε εκδίδουν για έναν αιώνα ακόμα. Σου λένε ότι εχθές προσκύνησαν όλοι. Υπέγραψαν με τον κίτρινο διάβολο την άδεια της εκδιδόμενης Ελλάδας για πάντα.

Σου λένε ότι μοιράζουν επιδόματα φτώχειας και διορισμούς για όλους. Σου λένε ότι υπάρχει αξιοκρατία. Σου λένε ότι το κλίμα αλλάζει και οι Έλληνες θα ευημερήσουν. Σου λένε ότι όλα αλλάζουν και εσύ δεν τα βλέπεις. Σου λένε τόσα παραμύθια. Σου λένε ότι ο ουρανός είναι καθαρός και εσύ δεν τον βλέπεις γαλάζιο αλλά κόκκινο.

Και κοιτάς τους άλλους και σου λένε ότι θα σου κόψουν το πόδι γιατί βρώμισε. Σου λένε ότι πούλησες την Μακεδονία, τώρα θα πουλήσεις τη Μεσόγειο, μετά το Αιγαίο και μετά ό,τι μείνει γιατί αυτό αξίζεις απλά. Γιατί 40 χρόνια σου ορίζανε τη μοίρα γιατί τόλμησες κάποτε. Τόλμησες να πολεμήσεις και να νικήσεις γιατί είχες ηγέτη.

loading...