Οινούσσες: ΒΙΝΤΕΟ κατοίκου με την αερομαχία Ελλήνων και Τούρκων

Βίντεο από την εικονική αερομαχία που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ζεύγος ελληνικών F-16 με τουρκικό μαχητικό, πάνω από τις Οινούσσες, κατάφερε να καταγράψει ένας εκ των κατοίκων της νησιωτικής συστάδας. Στο βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open TV», απεικονίζονται τα δύο ελληνικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν το τουρκικό μαχητικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα, στις Οινούσσες βρισκόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στα φυλάκια του ελληνικού στρατού. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, καταγράφηκαν 16 αερομαχίες, αλλά και 12 υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών – επτά πάνω από τις Οινούσσες, τέσσερις πάνω από τη νήσο Παναγιά και μία πάνω από τη νήσο Ρω.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επέλεξε να αναφερθεί στις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας από τα τουρκικά μαχητικά. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε με νόημα ότι «οι Τούρκοι έκαναν 4.500 παραβιάσεις κατά τη διάρκεια του 2019» και «εμείς κάναμε 4.500 αναχαιτίσεις».

«Είμαστε συνεχώς δίπλα τους» έσπευσε να προσθέσει, στέλνοντας μήνυμα υπεράσπισης της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κλιμακωθεί σημαντικά, μετά τις απειλές για τουρκικές έρευνες στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή μνημονίου συνεννόησης μεταξύ της Άγκυρας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο. Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να καταδικάσει ως «παράνομη και επικίνδυνη» τη συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία μάλιστα, κατήγγειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μέσω επιστολών.

loading...